equations

perjantai 15. toukokuuta 2015

Vanhusten ja alakoulun yhteistyö

Koulumme alaluokilla olevat oppilaat ovat tehneet yhteistyötä läheisen vanhustentalon kanssa.

”Yhteistyö vanhainkodin kanssa on luontevaa, kun rakennukset sijaitsevat toistensa naapureina. Kiinnostusta yhteistyötä kohtaan on molemmissa taloissa ja se on ollut hyvin antoisaa. Vanhukset nauttivat lasten puuhailusta, laulamisesta ja ihan jo pelkästä näkemisestä. Lapsille puolestaan tervettä nähdä myös se elämänkaaren toinen pää", kertoo alakoulun opettaja Jenni.

"Oppilaat ovat käyttäytyneet hienosti ja olleet reippaasti mukana. Innolla he lähtevät mukaan kaikkiin yhteisiin juttuihin ja vapaaehtoisia on aina löytynyt. Esimerkiksi jokin aika sitten koululle tuli vanhuksia maalaamaan. Oppilaita pääsi mukaan kourallinen, vaikka halukkaita olisi ollut lähes koko luokka."

"Yhteistyömuotoja ovat olleet mm. leivonta, maalaus, yhteislaulutilaisuudet, vanhan ajan viikolla vanhukset kävivät kertomassa omia koulumuistojaan, he ovat osallistuneen käsityötunneille. Keväällä  on vielä luvassa yhteiset mölkkykisat ja lauluhetkiä, syksyllä kotieläinpiha", selostaa luokanopettaja Jenni.

Kävimme 12.5. seuraamassa, kun pienet oppilaat leipoivat pullia vanhainkodilla. Lapset leikkivät taikinalla ja ope auttoi leivonnassa. Kyselymme mukaan melkein kaikki oppilaat pitävät vanhainkotiyhteistyöstä.

Kuvissa ekaluokkalaisia vanhustentalolla pullanleivontareissulla.








toimittajina Essi ja Erika

Ei kommentteja: