equations

sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Haaveiletko perustavasi kahvilan?


Onko haaveenasi pystyttää oma kahvila? Jos on, saattaa olla kahvilakurssi sinun juttusi.

Hämeenkylän koulun kotitalouden opettaja Johanna Mustonen pitää 8.-luokkalaisille kahvilakurssivalinnaista, jossa oppilaat valmistavat perinteisiä kahvilaruokia ja leivonnaisia, kuten pullia, keksejä, mokkapaloja ja tottakai myös keittävät kahvia.


Tietysti joka tunnin päätyttyä herkkujen valmistajat saavat pienen maistiaisen, mutta pääasiassa kurssilla tehdyt ruoat myydään maanantaisin koulun aulassa pidettävässä kahvilassa. Kahvila on auki noin 15 minuuttia kello kymmenen välitunnilla. Myytyjen ruokien ja juomien tuotot käytetään seuraavan kerran raaka-aineisiin ja mahdollisesti kurssin loputtua opettaja järjestää ryhmälle oikean kahvilareissun, jos myynti on kyllin tuottoisaa.


Kurssi on varsin hyödyllinen, jos haaveena on joskus kahvilan pito, sillä oppiihan tältä kurssilta paljon, esimerkiksi valmistamaan pieniä herkullisia jälkiruokia ja leivonnaisia, keittiön ylläpitoa ja asiakaspalvelua.

Olin itse tällä kyseisellä kurssilla ja omat kokemukseni ovat hyvin positiivisia. Nautin koko kurssista hyvin paljon, sillä itse pidän ruoanlaitosta paljon. Kurssin loputtua kävimme Fazerin kahvilassa Helsingissä koko ryhmän voimin. Tämä oli mielestäni koko kurssin kohokohta. Jos kurssia pidetään vielä jatkossa, niin suosittelen sitä vahvasti kaikille ruoanlaitosta tai muusta leipomisesta kiinnostuneille!



teksti Leevi

kuvat Eevaleena

Ei kommentteja: