equations

perjantai 29. toukokuuta 2015

Fish and Chips

Kun luokkahuone on siivottu, paperit järjestetty vähitellen jonkinlaiseen ojennukseen ja todistuksissakin on allekirjoitukset huomista kevätjuhlaa odottamassa, on aika touhuta blogin uumenista löytyviä luonnoksia julkaisuvalmiuteen.

Valinnainen blogikurssi on ollut toiminnassa yhteensä kolme vuotta. Monesti jutunteko on edennyt vauhdilla aiheenkeksimisestä haastatteluihin ja kuvaamiseen. Toisinaan kuitenkin mutkia on ollut matkassa: toimittajat ovat väsyneet juttuaiheeseensa, tekemisen kannalta ratkaisevilla henkilöillä on ollut poissaoloja, keskeneräinen teksti tai kuvat ovat hävinneet tietokoneelta (palatakseen ehkä takaisin joidenkin viikkojen päästä) tai kännykkään nauhoitettu haastattelu onkin epähuomiossa poistettu ennen aikojaan. Seuraavaan juttuun yhdistyi toimittajapäässä edellämainittuja niin inhimillisiä kuin teknisiäkin ongelmiakin. Kuvat ovat siis syyslukukaudelta blogikurssilaisten ottamia, haastattelu on toukokuussa Eevaleenan ja Paulan yhteistyönä kokoon parsittu.

Kokkausta englanniksi: Fish and Chips


"Fish and chips" -annos, lisänä tartarkastike

Mistä kurssilta kuvat ovat?
- Kuvat ovat "Home Economics in English" -kurssilta Paulan kotitalousluokasta.

Millainen kokemus kurssi oli opettajalle?
- Kotitalouden opettaminen englanniksi on ollut hauskaa ja mielekästä. On ollut hienoa huomata, kuinka hyvin hämisläiset osaavat englantia. Erityisen iloinen olen siitä, että muutama kurssilainen uskaltautui juttelemaan englanniksi myös tunneillamme vierailleiden australialaisten kanssa.

Miten oppilaat viihtyivät?
- Tätä pitäisi tietysti kysyä heiltä, mutta palaute kurssista oli positiivista ja innostunutta.

Mitä tällä opetuskerralla, josta kuvat on otettu, on valmistettu?
- Tällä kerralla valmistimme englantilaista perinneherkkua eli Fish & Chips. Kala paneroitiin ja paistettiin uunissa ja ranskalaiset perunat uppopaistettiin öljyssä. Ruoan kanssa tarjottiin tartar-kastiketta.

Mitä muita teemoja kurssilla oli?
- Valmistimme mm. englantilaista aamiaista, porkkanakakkua, Sheapard's pie -nimistä laatikkoruokaa sekä kurpitsapiirakkaa. Halloween-juhliin oppilaat koversivat komean 10 kg painavan kurpitsan. Lisäksi maistelimme erilaisia teelaatuja sekä valmistimme oppilaiden toiveaterioita.

Miten englanninkieliselle kurssille voi päästä?
- "Home Economics in English" -kurssi järjestetään syksyisin kotitalouden lyhytkurssina. Kurssille ovat tervetulleet kaikki, jotka ovat kiinnostuneita käyttämään ja kehittämään kielitaitoaan sekä oppimaan lisää kotitaloutta.


Ranskanperunat kypsyvät öljyssä


Paneroitu kala

Seuraavaksi arkistojen uumenista on tulossa julkaisuun juttu muutamasta onnistuneesta vierailukäynnistä sekä lisää kuvamateriaalia kotitalouden tunneilta.

Ei kommentteja: