equations

torstai 14. toukokuuta 2015

Kansainväliset keittiöt -kurssi

Lyhin tie maailmalle kulkee oman keittiön kautta. Kansainväliset keittiöt -kurssilla tutustutaan eri maiden ruokakulttuureihin. Kurssilla valmistetaan pääruokia, jälkiruokia ja leivonnaisia. Näitä ruokia on helppo tehdä myös kotona.

Kurssin voi valita kerran 8. tai 9. luokalla.

Esitimme kevään kurssin opettajalle Johannalle kysymyksiä kurssista:

Minkälaisia ruokia valmistatte?
- Hyvin erilaisia ruokia. Joka kerralla on eri maa tai alue aiheena.

Miten oppilaat ovat suhtautuneet eri ruokiin?
- Yllättävän hyvin. Heillä on ollut tosi vähän ennakkoluuloja, uskalletaan maistaa erilaisia mausteita ja ruokia.

Pystyykö ruokia tekemään helposti itse kotona?
- Kyllä pystyy. Kaikkia ruokia pystyy tekemään kotona. Raaka-aineita löytyy tavallisista kaupoista.

Onko tämä ensimmäinen kerta kun on tällainen kurssi koululla?
- Syksyllä pidin Kansainväliset keittiöt -kurssia ensimmäistä kertaa. Silloin kurssi oli ysiluokkalaisille. Tämä kevään kurssi on sama sisällöltään sama kurssi mutta ensimmäistä kertaa kasiluokkalaisille.
Sitruuna-marenkijälkkäri

Kysyimme myös oppilailta kurssista:

Minkä maan ruuista olette tykänneet eniten?
- Yhdysvallat, Suomi, Espanja, Italia, Afrikka.

Mikä on ollut paras ruoka?
- Mustikkakukko, makaroni ja juusto, mokkapalat, pizza.




Harira, pohjoisafrikkalainen keitto

Porkkana-kookoshalva (Intia)


Broilericurry (Intia)

Toimittajina Aleksi, Juho ja Luca

Ei kommentteja: