Kurssin voi valita kerran 8. tai 9. luokalla.
Esitimme kevään kurssin opettajalle Johannalle kysymyksiä kurssista:
Minkälaisia ruokia valmistatte?
- Hyvin erilaisia ruokia. Joka kerralla on eri maa tai alue aiheena.
Miten oppilaat ovat suhtautuneet eri ruokiin?
- Yllättävän hyvin. Heillä on ollut tosi vähän ennakkoluuloja, uskalletaan maistaa erilaisia mausteita ja ruokia.
Pystyykö ruokia tekemään helposti itse kotona?
- Kyllä pystyy. Kaikkia ruokia pystyy tekemään kotona. Raaka-aineita löytyy tavallisista kaupoista.
Onko tämä ensimmäinen kerta kun on tällainen kurssi koululla?
- Syksyllä pidin Kansainväliset keittiöt -kurssia ensimmäistä kertaa. Silloin kurssi oli ysiluokkalaisille. Tämä kevään kurssi on sama sisällöltään sama kurssi mutta ensimmäistä kertaa kasiluokkalaisille.
Sitruuna-marenkijälkkäri |
Kysyimme myös oppilailta kurssista:
Minkä maan ruuista olette tykänneet eniten?
- Yhdysvallat, Suomi, Espanja, Italia, Afrikka.
Mikä on ollut paras ruoka?
- Mustikkakukko, makaroni ja juusto, mokkapalat, pizza.
Harira, pohjoisafrikkalainen keitto |
Porkkana-kookoshalva (Intia) |
Broilericurry (Intia) |
Toimittajina Aleksi, Juho ja Luca
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti