equations

keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Oppilasagentteja Hämeenkylässä

Hämeenkylän koulussa valittiin huhtikuun lopulla kahdeksan oppilasta Oppilasagenteiksi hakemusten perusteella. Oppilasagentit ovat koulun oppilaita, jotka ovat kiinnostuneita tieto- ja viestintätekniikasta, innostuneita oppimaan uutta, jakamaan osaamistaan ja kehittämään koulun tieto- ja viestintätekniikan käyttämistä opetustilanteissa. Ensimmäisessä vaiheessa valittiin neljä 3.-luokkalaista, kaksi 7.-luokkalaista sekä kaksi 8.-luokkalaista oppilasta.

Oppilasagenttien kouluttaminen tehtäviin on jo alkanut. Olemme ehtineet tutustumaan Office365:n tarjoamiin mahdollisuuksiin, muutamiin tablettien appseihin sekä Adobe Connect -etäyhteysohjelmiston käyttämiseen. Oppilasagenteilla on kiinnostuksensa mukaan myös omia vastuualueista mm. koulun infonäyttöjen ylläpito sekä koulun juhlien AV-tekniikasta huolehtiminen.



Oppilasagentteja olivat eilen kouluttamassa IlonaIT:stä SuperAgentit Riikka ja Risto. Riikka oli koululla, ja Risto osallistui etäyhteydellä koulutustilaisuuteen. Koulutuksessa esiteltiin oppilaille Oppilasagenttitoimintaa ja muiden koulujen toteutusmalleja, joista saimme pohtia meille sopivia toimintamalleja. Koulutuksessa oppilaat tutustuivat innokkaasti Book Creator -appsiin, jolla voi tehdä omia sähköisiä kirjoja.

Innokas Oppilasagentti-tiimi odottaa jo ensi syksyä, jolloin pääsemme jatkamaan kouluttautumista, auttamaan oppitunneilla sekä pitämään opettajille koulutuksia!

teksti ja kuvat: Timo Järvenpää, Opettaja-agentti

Ei kommentteja: