equations

tiistai 15. huhtikuuta 2014

Yhtenäiskouluhanke etenee

Hämeenkylän koulusta on tulossa yhtenäiskoulu, mikä voi aiheuttaa kysymyksiä monien mielessä ja vastauksien halua. Kyselin koulun rehtorilta Pasi Majasaarelta missä vaiheessa ollaan menossa yhtenäiskoulun tekemisessä ja miten se tulee vaikuttamaan

Missä vaiheessa tällä hetkellä on yhtenäiskoulun tai ns. suurkoulun suunnittelu?
-Tällä hetkellä suunnittelu on vielä kesken. Työn alla ovat tällä hetkellä sellaiset asiat kuin esim. tilojen käyttö ja uudelleen jakaminen, ihmisten palkkaaminen ja yhteiset toimintamallit.

Miten ensi lukuvuotena alkava yhtenäiskouluprosessi esiintyy nykyiseen verrattuna?
- Ensi lukuvuonna ei vielä suuria muutoksia näy tässä Hämeenkylän koulun päärakennuksessa. Mutta koulun johdon, oppilashuoltotyön ja erityisopetuksen osalta se vaikuttaa työhön jo hyvinkin paljon. Tällä hetkellä mietimme mm. sitä, millä tavalla tehdään kevään aikana yhteistyötä niiden esikoulujen kanssa, joista meille ensi syksynä tulee uusia ekaluokkalaisia. Tuleva yhtenäiskoulu näkyy myös siinä, että ensi syksystä alkaen meillä vähenee alkavien 7.-luokkien määrä, jotta sitten vapautuu tilaa 4.-6.-luokkalaisille tulevaisuudessa.

Vaikuttaako se mitenkään yläaste ikäisten nykyiseen opiskeluun?
- Nykyiset yläkoulun oppilaat eivät juuri tule isoja muutoksia kokemaan. Iso muutos tulee vuoden 2016 syyslukukauden alkaessa.

Kuinka paljon nuoremmat opiskelijat käyttävät Hämeenkylän yläkoulun rakennusta omaan käyttöönsä?
- Tuolloin vuonna 2016 aika monta luokkatilaa siirtyy 4-6-luokkalaisten käyttöön. Tämä tarkoittaa sitä, että opettajlla on selvästi nykyistä vähemmän omia luokkia. Opettajat joutuvat kiertämään eri luokissa opetustaan pitämässä.

Rakennetaanko pihalle ala-asteikäisten käyttöön keinuja tai kiipeilytelineitä välitunteja varten?
- Hiekkakenttä Hämeenkylän koulun päärakennuksen ja Variston koulurakennuksen välissä tulee muuttumaan kovasti. Sen rakentamisesta on laitettu vireille suunnitelma, ja jatkossa oppilaskunta pääsee osallistumaan sen suunnitteluun.

Osallistuvatko nuoremmat koulun juhliin jotenkin erityisellä tavalla?
- Koulun juhlien käytäntöjä ei ole vielä ehditty miettiä. On kuitenkin selvä, että juhlien osalta koulun oppilaat joudutaan jollain tavalla jakamaan. Oppilaita on sitten niin paljon, etteivät kaikki mahdu samaan juhlaan.

Mitä mieltä itse olet koko yhtenäiskoulusta?
-Yhtenäiskoulussa jotkut oppilaat ovat samassa koulussa yhdeksän vuotta, koko peruskoulun ajan. Mielestäni se on hyvä periaate. On selvä, että iso muutos aiheuttaa paljon lisätyötä.

toimittajana Saga 8B

Ei kommentteja: