equations

keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

BBC teki juttua koulussamme

BBC oli koulussamme ennen joulua. Kanava tuli tekemään juttua siitä, että miksi Suomessa koulutus on niin korkea. He tulivat Walesista joten täytyy muistaa että heitä ei saa kutsua englantilaisiksi.

Walesistä tullut opettaja opetti oppilaille pari kertaa itsenäisesti ja suurimmaksi osaksi he katsoivat mallia Milkan (Hämeenkylän matikanopettaja) opetuksesta. Vierailijaopettaja opetti asian ainakin perinpohjaisesti ja selvästi. Toisaalta se oli hyvä, mutta niille jotka osaavat matikkaa niin se oli aika tylsää. Mutta olihan se hauskaa vaihtelua normaalille matikantunnille.

Chris Parry, walesilainen matematiikan opettaja, opettaa 9B:lle matematiikkaa. Kuva: Milka Nieminen
Vierailijat tulivat jopa kerran englannin tunnilla esittelemään itsensä ja kertomaan Walesista ja siitä miten koulutus toimii siellä.

Kävimme haastattelemassa heitä. Kysyimme esim. Suomesta ja heidän mielestä Suomi oli hyvä valinta, koska tämä on hieno ja suuri maa, jossa opettajiin voi luottaa täysin. He kävivät ainoastaan meidän koulussa. Heitä ihmetytti suuresti se, että koulussamme ei käytetä koulupukuja. Hei ihmettelivät myös meidän opetusta, paitsi olihan heidänkin opetusmenetelmänsä omanlaatuinen, mutta ihan hyvä.

Se oli kyllä hieno juttu että oikein BBC:ltä tulee jutuntekijöitä Suomeen ja vielä meidän kouluunkin. Linkissä pätkä BBC:n lähetyksestä: http://www.bbc.co.uk/news/uk-wales-25131576

Katso myös matemaattisten aineiden opettajan Milka Niemisen juttu aiheesta:
http://koulukuulumiset.blogspot.fi/2014/04/vieraita-walesista-ja-vieraana-walesissa.html

Tekijät: Miro 8D, Jehu 8E ja Jesse 8E

Ei kommentteja: