equations

torstai 24. huhtikuuta 2014

Kuulumisia entisiltä oppilailta: Lauri

Pyysimme koulumme entiseltä oppilaalta, Laurilta, haastattelua.

Kertoisitko aluksi, kuka olet ja milloin olit Hämeenkylän koulussa? Mihin jatkoit täältä? Missä olet nyt?
- Olen Lauri Pyyhkälä, aloitin opintoni Hämeenkylän koulussa vuonna 2009 ja viimeisen oppituntini opiskelin siellä vuoden 2012 keväänä. Päättötodistuksessa minulla oli kohtuullisen hyvät arvosanat ja päätin jatkaa opintojani lähilukiossani, Vaskivuoren lukiossa. Opiskelen tällä hetkellä toista vuotta Vaskivuoressa. Tulevaisuudessa aion suunnata lukemaan matematiikkaa yliopistoon.
Hämeenkylän koulun matematiikan luokka 2011
Opitko kaiken tarpeellisen Hämiksessä? Opitko jotain, mistä ei ole ollut mitään hyötyä?
- Kaikkea tarpeellista on vaikea oppia, mutta opin Hämiksestä paljon tärkeitä asioita. Jatko-opintoja ajatellen opin paljon asioita jotka ovat auttaneet alkuun lukio-opinnoissa. Varsinkin matematiikassa sain opiskella itsenäisesti kaksi kurssia valmiiksi lukiota varten, joten se helpotti opintojen aloittamista lukiossa. Mitään turhia asioita en keksi, sillä olen pystynyt jollain tavalla käyttämään lähes kaikkea minkä olen oppinut.

Mitä Hämis-ajoista jäi parhaiten mieleen?
-Hämis-ajoista on jäänyt mieleen monia asioita, ensinnäkin matematiikan opettajani Timo Järvenpää, joka antoi mahdollisuuden tehdä edistyneempääkin matikkaa. Myös rehtori Pasi Majasaaren "joukossamme on ääliöitä" -kuulutukset muistuvat yhä mieleen.
 
Kaipaatko jotain täältä?
- Hämiksestä kaipaan eniten opiskelun rentoutta. Lukiossa oppitunnit ovat pidempiä ja opiskelu on intensiivisempää kuin Hämiksessä. Kaipaan myös joitain muita pieniä asioita, kuten ilmoitustauluilla olevia mielenkiintoisia uutisia.
 
Terveisiä nykyisille oppilaille ja opettajille?
- Terveiset Timo Järvenpäälle ja Anna Maija Virtaselle.
 
Kiitos vastauksistasi, Lauri!

Kysymykset laati Emilia 8E

Ei kommentteja: