equations

maanantai 25. maaliskuuta 2013

Tukioppilashaku on meneillään

Tukioppilaat ovat 9.-luokkalaisia, jotka koulutetaan auttamaan ja tukemaan nuorempia oppilaita. Tukioppilastoiminnan tukena ja toiminnan kehittäjänä toimii Mannerheim Lastensuojeluliitto.

Tukioppilaaksi voi hakea kuka tahansa vapaaehtoinen Nuiskun eli ihmistaitokurssin käynyt innokas oppilas, joka haluaa auttaa muita oppilaita ja toimia koulumme hyväksi. Keväällä hakujen alkaessa täytetään lomake, jonka jälkeen tukariksi hakija osallistuu ryhmähaastatteluun. Kun tukarit on valittu, pidetään heille vielä koulutus, jossa käsitellään Nuiskussa jo käytyjä asioita vielä syvällisemmin.

Hakiessa tukariksi on muistettava, että työ on vastuullista, heillä on mm. vaitiolovelvollisuus ja tärkeä tehtävä tukea seiskoja sekä kohottaa koulumme yhteishenkeä.

Ilman tukareita uuteen kouluun tulo olisi paljon vaikeampaa. Mitä sitten, vaikka uudet seiskat eivät tulisi jakamaan tukareilleen huoliaan. Silti seiskat tietävät, että tukioppilaat ovat olemassa ja että he auttavat apua tarvittaessa. Se, jos jokin, luo turvallisuuden tunnetta.

Tekijät: Emmi ja Jutta