equations

maanantai 11. maaliskuuta 2013

Piste-vierailulla

Kävimme 4.3.2013 äidinkielen valinnaisryhmän kanssa Piste-vierailulla Helsingissä.

Lähdimme koulun viereiseltä bussipysäkiltä kahdeksan jälkeen ja olimme perillä yhdeksän paikkeilla. Kun saavuimme rakennukselle, meidät vietiin siellä jonnekin alakertaan ja kun olimme saapuneet itse tilaan, hämmästykseksemme huomasimme, että koko tila oli kuin Helsingin keskusta pienoismuodossa.

Meidät pyydettiin istumaan ja meille näytettiin lyhyt filmi mitä toimittajan työ on ja mitä Piste-vierailulla kuuluu oikeasti tehdä. Filmin katsottuamme meidät jaettiin ryhmiin ja meidän piti kuin reporttereina alkaa selvittää nuoren tytön katoamista. Teimme kaikki omilla koneilla, jonka saimme ryhmällemme käyttöön, itsestämme henkilökortit ja tämän jälkeen otimme paikan järjestämät puhelimet ja kävimme hommiin.

Aloimme kiertelemään ympäri paikkaa ja yritimme etsiä tietoa asiaa koskien. Tiedon etsimistä koskien oli tehty erilaisia näyttöjä ympäri paikkaa ja niitä painamalla sai tietoa tytöstä ja katoamistapauksessa. Myös puhelimilla täytyi soitella saadakseen tietoa. Lopuksi kun aika loppui, ryhmät palasivat koneilleen ja yhdistivät tietonsa.

Saamiansa tietoja käyttäen piti tehdä koneella omanlainen lehden kansi ja lähettää se pääkoneelle. Menimme kaikki taas yhtenäisenä ryhmänä istumaan ja katsomaan toistemme tekemiä lehden kansia. Kun olimme katsoneet, mitä muut olivat tehneet, saimme R-kioskin kautta poiketen palata takaisin koululle.

Saavuttuamme koululle kello oli 12 maissa. Kaikki kuitenkin palasivat omille tunneilleen ja jatkoivat koulupäiväänsä.

Tekijä Nico

Tästä voit katsoa, miten ysiluokkalaisten Piste-vierailut Sanomatalossa syksyllä sujuivat.