equations

tiistai 26. maaliskuuta 2013

Ammatiksi videopelaajan ura?

Monen videopelejä pelaavan nuoren unelma on varmastikin pelata ammatiksi pelejä ulkomailla muita joukkueita vastaan. Uran kehittäminen on kuitenkin hankalaa ja vaatii paljon sinnikkyyttä. Monet ammatikseen pelaavat ihmiset ovat lapsille ja nuorille esikuvia.

Videopelit ovat nousussa ja erilaisista joukkuepeleistä pidetään turnauksia esim. MLG (major league gaming), ESL (electronic sports league) ja monet tietokone/elektroniikkayhdistykset voivat sponsoroida kotimaisia tai muita joukkueita. Ammattipelaajat voivat elää pelitalossa, jossa he viettävät tiiminsä kanssa 2/3 vuodesta, jossa he suunnittelevat uusia taktiikoita ja hiovat tekniikoita.

Ammattipelaajan uran voi aloittaa etsimällä jonkin pelin, josta pitää, koska jos on peli, jossa on hyvä, mutta ei nauti sen pelaamisesta, siinä ei ole mitään järkeä. Uran aloittaminen kannattaa aloittaa paikallisista turnauksista tai oman maan turnauksista. Tiimin kannattaa harjoitella monta kertaa viikossa. Ja kannattaa säästää rahaa matkoihin (ulkomaan turnaukset) ja ruokaan, että pysyy hengissä. Joten jos harkitset ammattipelaajan uraa, aloita rahan säästäminen nyt! (kannattaa ottaa säästöpossu ja laittaa esim. 5 senttiä päivässä siihen.)

On myös kotimaisia lan-tapahtumia jotka järjestetään Suomessa, johon ostat lipun ja tuot oman koneesi. LANit on tietokonetapahtuma jonne voi ottaa kaverin isoon saliin. Siellä yövytään kaksi päivää, pelataan ja ollaan osana omien peliensä turnausta, jossa on hurjat voitot. Voitot ovat myös 2500 euroa josta voit kilpailla tiimisi kanssa muita vastaan. Tämmöisiä tapahtumia on monia, esim. Assembly, Lamerfest ja muita pienempiä tapahtumia. On monia eri pelejä mistä kisaillaan rahapalkinnoista, liity omaan peliisi ja ole oman pelisi mestari! Tämän kautta saavutat uran huipun.

Tehnyt: Jimi, Mahku