equations

keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Koulupäivien pituudet

Kuinka pitkiä koulupäivien pitäisi olla? Monet oppilaat valittavat liian pitkistä koulupäivistä, mutta entäs kun täytyisi siirtyä työelämän pariin ja on tottunut vain lyhyisiin koulupäiviin?

Haastattelimme koulun henkilökuntaan kuuluvaa Hillaa ja kyselimme, mitä mieltä hän on asiasta.

Ovatko mielestäsi oppilaiden koulupäivät liian pitkiä?
- Oppilaiden koulupäivät eivät ole mielestäni liian pitkiä, sillä lukuaineet ovat tärkeitä perusyleissivistyksen kannalta ja niissä opetetaan asioita, jotka kaikkien tulisi edes jossain määrin osata. Valinnaisaineet ovat usein niitä, joista tingittäisiin, jos koulupäiviä lyhennettäisiin. Esimerkiksi omia lempiaineita yläasteella olivat kuvis ja kässä ja olisi surullista, jos koulussa ei olisi mahdollista toteuttaa itseään taideaineissa. Siksi mun mielestä koulupäiviä ei kannata lyhentää.

Pitäisikö asialle tehdä oppilaiden kannalta jotain?
- Kannattaa mennä aikaisemmin nukkumaan, ettei hereillä olo ole väsynyttä ja tuskaista!!!

Pitäisikö koulupäivien siis olla jopa nykyistä pidempiä?
- Ei. Mielestäni yläasteikäisille riittää nykyisen pituiset ”työpäivät”. Siinä saa riittävästi harjoitusta tulevaa työelämää varten, jos sitä mietitte koulupäivien pituuden kannalta. Riittää, että tekee hommansa hyvin lyhyemmän päivän aikana, vaikka ei 8 tuntia päivässä teekään, kuten aikuiset usein tekevät. Vaikka onhan teilläkin niitä 8 tunnin päiviä…

tekijät: Ville ja Nico