equations

torstai 21. maaliskuuta 2013

Haastattelimme kotitaloudenopettaja Paulaa leivontakilpailusta

Hämeenkylän koulussa järjestettiin leivontakilpailu, jotta oppilaat voivat ilmaista luovuuttaan kotitaloutta kohtaan. Tässä kisassa käytetään 3 oppiviikkoa jolloin paras leivonnainen valitaan kahden luokan oppilasmäärästä. Parhaan leivonnaisen valitsee koulun raati, jonka jälkeen leivonnaiseen tehdään mahdollisia parannuksia ja julistetaan voittajaksi. Voittaja saa palkinnon, ja valitaan Hämeenkylän koulun leivonnaiseksi. Tässä on mukana kotitalouden opettaja Paula, jota haastattelimme, sekä Johanna.

Miten koulu sai idean pitää leivontakilpailu?
- Monta vuotta on ollut ajatus mutta nyt on innokkaita ja aktiivisia oppilaita joten pääsimme toteuttamaan tämän.

Miksi tällainen kilpailu järjestettiin?
- Oppilaat näyttävät luovuuttaan ja tämä ilmaisee myös kotitaloutta hyvin, esimerkiksi teidänkin mielenkiintonne kohdistui tähän kyseiseen kisaan.

Ketkä toimii arvosteluraadissa?
- Arvosteluraatia emme voi paljastaa, se selviää myöhemmin.

Saako voittaja jotain palkinnoksi?
- Voittajalle on ehdottomasti palkinto, mutta nyt ei voi sanoa mikä tämä palkinto on.

Mikä oli tämän kaiken takana ja miksi innostitte oppilaita suunnittelemaan leivoksen ja toteuttamaan tämän? Olivatko oppilaat innostuneita ajatuksesta?
- Ideana oli ilmaista luovuutta ja intoa leipomiseen, ja suurin osa oli yksimielisiä tehtävästä ja suhtautui hyvin ja piti tätä hyvänä ideana.

Onko kilpailuun paljon osallistujia?
- Kilpailussa on kaksi luokkaa joista paras leivonnainen valitaan ja tehdään muutoksia kakkuun. Johannan luokka ja Paulan luokka on osa tätä ’’projektia’’.

Ovatko oppilaat ahertaneet paljon kilpailuun?
- Oppilaat ovat suunnitelleet ensimmäisellä viikolla, toisella viikolla leivonnaiset toteutetaan, kolmannella työviikolla raati arvostelee kakut ja valitsee voittajan, jolloin voittajakakkuun tehdään muutoksia ja julistetaan voittajaksi. Yhteensä kisaan menee 3 opetusviikko.

Ensi viikolla blogitoimittajat menevät paikalle kuvaamaan ja kertomaan miten kilpailu päättyi ja julistamaan kuvan voittajaleivoksesta.

Tekijät: Mahku, Santtu ja Jimi

Lue myös juttumme leivoksista.