equations

lauantai 21. marraskuuta 2015

Koululla aloitetaan sisäilmatutkimuksia


Puolet Hämeenkylän koulusta suljetaan sisäilmatutkintojen takia 7.1. -4.6.2016. Kotitalous- ja käsityöluokan siipi suljettiin jo tällä viikolla.

Äidinkielen, kuvataiteen, kotitalouden ja tekstiilityön siivet ja niiden yläpuolella olevat siivet sekä liikuntasali ja terveyden huolto tilat joutuvat suljetuiksi.

Kotitalouden ja tekstiilityön tunnit pidetään joko teoria tunteina tai vierailuina Kilterin koulun tai Hämeenkylän kirkon tiloissa. Myös jopo ja kotipesä luokat siirtyvät Kilterin kouluun tutkimusten ajaksi, mutta muut aineet pidetään Hämeenkylän koulun omissa tiloissa. Liikuntasali on pois käytöstä kevätlukukauden 2016 myös iltakäyttäjiltä.

Pienempiä sisäilmatutkimuksia on tehty aiemminkin, mutta edelleen erityisesti koulun käyttäjillä on oireita, jotka viittaavat sisäilmaongelmaan.

Koulua korjattiin kesällä 2015, mutta osa suunitelluista korjauksista on kesken. Suunnitteilla oli muun muassa rakennuksen tiivistämistoimia, mutta saatujen tietojen perusteella käyttäjien kokemukset tilojen olosuhteista eivät vaikuta merkittävästi parantuneen tiivistämisten jälkeen.

Nyt lattioita, seiniä ja kattoja puretaan ja näytteitä tutkitaan.



Haastattelimme aiheesta kahta kahdeksasluokkaista tyttöä:

Mitä mieltä olet tulevista tutkimuksesta?
- Tutkimukset on hyvä juttu henkilökunnan ja oppilaiden kannalta, sillä heillä on ollut huonosta sisäilmasta johtuvia oireita.
- Huono, koska tiloja suljetaan ja tulee ahdasta.

Mikä tässä kaaoksessa on hyvää?
- Ongelma saadaan poistettua.
- Jos ongelma löydetään, se luultavasti saadaan korjattua.

Mistä et tässä pidä?
- Puolet koulusta suljetaan ja oppitunteja pidetään muualla.
- Tulee ahdasta.

toimittajina Emma, Lea, Nelli & Yllka 8M

Ei kommentteja: