equations

perjantai 20. marraskuuta 2015

Haaveiletko ruokailutiimiin pääsemisestä?


Koulussamme on toiminnassa ruokailutiimi, joka edesauttaa kouluruokailun kehittämistä. Ruokailutiimin kautta pyritään tuomaan oppilaiden mielipiteitä ja näkemyksiä kouluruokailuun liittyvistä asioista.

Olemme olleet ruokailutiimissä jo pari kuukautta ja olemme tyytyväisiä ruokailutiimiin.On hauskaa saada jakaa jälkiruokaa ruokalassa, leipoa koulun tapahtumiin ja koristella koulua. Ruokailutiimissä on hauskaa ja suosittelemme siihen liittymistä kaikille.

Haastattelimme ruokailutiimin vetäjää Paula O`Connoria:

Miksi ruokailutiimi perustettiin? 
- Kaikkiin Vantaan kouluihin tuli määräys perustaa jonkinlainen ruokailutiimi. Meidän koulussa haluttiin tarjota kasiluokkalaisille kotitaloudesta ja ruoka-asioista innostuneille oppilaille kanava, jota kautta pääsee auttamaan ja kehittämään kouluruokailua. Kaikki oppilaat, jotka haluavat olla mukana koulun toiminnassa ja vaikuttaa koulun asioihin eivät mahdu oppilaskunnan hallitukseen tai tule valituksi tukioppilaiksi. Ruokailutiimitoiminnan kautta yhä useampi oppilas pääsee vaikuttamaan yhteisiin asioihin ja toimimaan koulussa viihtymisen hyväksi.

Mitä ruokailutiimi tekee?
- Ruokailutiimillä on ensinnäkin kokouksia, joissa kehitellään erilaisia teemapäiviä ruokailuun liittyen. Sen lisäksi autetaan ruokalassa jälkiruokien kanssa, koristellaan ruokalaa ja tehdään yhteistyötä oppilaskunnan kanssa.

Miten remontti vaikuttaa ruokailutiimin toimintaan?
- Ruokailutiimin toiminta vähenee, koska kotitalousluokat eivät ole käytössämme. Ruokalassa tietysti edelleen autetaan tarpeen vaatiessa.

Miten ruokailutiimiin pääsee? 
- Syyslukukauden alussa halukkaat kokoontuvat yhteen ja katsotaan, kuinka monta oppilasta on halukkaita tulemaan toimintaan mukaan. Toistaiseksi kaikki ovat päässeet mukaan ruokailutiimiin.

Olemme pettyneitä siihen että ruokailutiimin toiminta vähenee kotitalousluokkien sulkemisen takia. Toivottavasti saamme jatkaa ruokailutiimin toimintaa mahdollisimman paljon.

toimittajina Marie, Iida, Kia 8B

Ei kommentteja: