equations

tiistai 25. marraskuuta 2014

Toivotut valinnaiset


Valinnaisissa on tarkoitus olla hauskaa. Jotkut oppilaat eivät kuitenkaan saa haluamansa valinnaista, jolloin jäljelle jäänyt saattaa olla juuri se aine, mitä inhoaa. Se voi olla hitaan netin syy tai johtua siitä, että valinnainen on täynnä. Suosituimpia valinnaisia ovat liikunta ja kotitalous, joka menee usein nopeasti täyteen johtuen pienestä ryhmänkoostaan.
 
Valinnaisista on yläkoulussa paljon valinnanvaraa, ja uusia kehitellään jatkuvasti. Halusimme tietää oppilaiden toivomia valinnaisia, ja eräs koulumme kasiluokka vastasi kyselyymme näin:
- Noin puolet halusi kotitaloutta.
- Yksi neljäsosa halusi liikuntaa.
- Muita ehdotuksia valinnaisiksi olivat elokuva-ala-kurssi, fysiikka, 3D-suunnittelu(tietokoneella) ja pelivalinnainen.
 
Vastaukset eivät yllättäneet, mutta olivat mielenkiintoisia. Monien oppilaiden tunnettu lempiaine kotitalous oli jälleen listan kärjessä. Kotitaloudestahan on lukuisia kursseja, joita kotitalouden opettajat pyörittävät joka aamu. On Kahvila-kurssia, on kansainvälisten ruokien kurssia, on Home economics in English-kurssia... Kaikkea löytyy.
 
Liikunta sen sijaan on hyvä valinnainen sekä liikkumisen että sen seikan takia, että liikunnan valinnaisiin saattaa mahtua jopa 30 oppilasta. Kursseja on maila- ja verkkopeleistä aina jääkiekon valmennukseen ja keilaukseen.
 
Tämän vuoden suosituin valinnainen saattaa kuitenkin olla saksa, johon ilmoittautui yli 30 oppilasta. Valinnainen jatkuu yhdeksännelle luokalle asti.

Teksti: Ahti

Tästä linkistä pääset katsomaan Hämeenkylän koulun valinnaisopasta lv. 2014-2015

Ei kommentteja: