equations

maanantai 31. maaliskuuta 2014

Opetusharjoittelija koulussamme

Koulussamme oli tänä keväänä matematiikan opetusharjoittelija Sveta, joille esitimme muutaman kysymyksen ja siinä yhteydessä haastattelimme myös hänen ohjaavaa opettajaansa Timo Järvenpäätä.

Sveta, minkä takia tulit kouluumme?
- Etsin harjoittelupaikkaa opiskelua varten ja Hämeenkylän koulu eli nimenomaan Timo Järvenpää oli ensimmäisenä, joka vastasi minun viestiini.

Mihin ammattiin valmistut?
- Opiskelen täydennyskoulutuksessa, jotta saisin pätevyyden työskennellä opettajana Suomessa.

Millaista täällä Suomessa on ollut?
- Minun mielestäni Suomessa on rauhallista ja turvallista. Luonto on kaunis, puhdas ja lähella kaikkialla. Ei roskia, ei tyhjia pulloja, sekä kaduilla ei ole kodittomia koiria ja kissoja.
- Nuorten ja aikuisten monipuoliset koulutusmahdollisuudet ovat tosi tärkeitä. Kaikki onnistuu, jos vain itse haluaa.

Onko täällä ollut erilaista kuin Venäjällä?
- On hyvin erilaista. Esimerkiksi Suomen ja Venäjän koulusäännöt ja koulukulttuuri eroavat toisistaan paljon. Venäjällä on koulupuvut joissain kouluissa ja on pakko vaihtaa ulkokengät sisäkenkiin. Oppilaat saavat enemmän kotitehtävää, monet asiat pitää opetella ulkoa ja vastata sitten seuraavalla tunnilla taulun edessä.
- Minusta on paljon mielenkiintoisempaa opiskella Suomessa: on valinnaiset aineet, on päivänavaukset, on enemmän vapautta, ei tarvitse stressata tunneilla.

Miten olet viihtynyt täällä?
- Olen viihtynyt hyvin täällä. Teidän koulussanne on oikein mukava ja positiivinen ilmapiiri.

Mitä teet harjoittelun jälkeen?
- Jatkan opiskelemista.


Entä Timo, matematiikan opettaja, miten päädyit harjoittelijalle ohjaavaksi opettajaksi?
- Sveta kävi täällä ennen joulua ja tuli kysymään harjoittelijan paikkaa. Minua tultiin kysymään harjoittelijan ohjaajaksi

Onko sinulla aikaisemmin ollut muita harjoittelijoita?
Ei ole ennen ollut muita harjoittelijoita

Miten se vaikuttaa ohjaajaan?
- Sanotaan, että ohjaajan työssä olen oppinut enemmän opettamisesta ja oppilaista, kun olen päässyt seuraamaan tuntia eri roolissa

Onko sinulle tiedossa uusia harjoittelijoita?
- Ei ole, koska tämä oli poikkeus. Hämeenkylän koulu ei ole virallisesti harjoittelijoiden kenttäkoulu, mutta joitakin yksittäisiä opiskeljoita voi tulla harjoittelupaikkaa kysymään välillä.

Toimittajina Viivi ja Jasmin

Ei kommentteja: