equations

torstai 20. maaliskuuta 2014

Ajatuksia kouluterveyskyselyn tuloksista

Kouluterveyskyselystä selvisi positiivisia kuin myös negatiivisia asioita. Kävin keskustelemassa
kouluterveyskyselyn tuloksista koulumme terveydenhoitajamme Riikan kanssa.

Kyselyn tulosten mukaan päihteiden käyttö on vähentynyt. Koulumme on siis raittiimpi kuin ennen. Tupakointi on myös vähentynyt, sekä kovien huumeiden kokeilu. (verrattuna 2010 kyselyn tuloksiin) Tosin nuuskaaminen on lisääntynyt varsinkin poikien keskuudessa.

Nuoret kokevat että pystyvät osallistumaan koulussa paremmin. Lisäksi nuoret tulevat vanhempiensa kanssa paremmin toimeen kuin ennen.

Oppilaat kokevat koulutyön määrän liian suurena ja kuormittavana. On hyvä miettiä että miksi? Onko työtä oikeasti liikaa vai eikö hyviä opiskelutekniikoita ole tarpeeksi, onko motivaation puute vai eivätkö oppilaat nuku tarpeeksi? Olisi tärkeää nukkua vähintään 8 tunnin yöunet, jaksaisi paljon paremmin keskittyä olennaisiin asioihin. Lisäksi tärkeää olisi että oppilaat kävisivät koulussa syömässä kun siihen on mahdollisuus.

Nuorten terveyteen on pyritty vaikuttamaan valistuksella, kodin ja koulun yhteistyöllä ja tarjoamalla terveellistä kouluruokaa. Mielestäni kouluruokaan pitäisi vielä panostaa. Lisäksi pitäisi keksiä vielä joku tehokkaampi tapa kuin valistus sillä se ei kaikkiin pure.

toimittajana Emilia

Ei kommentteja: