equations

tiistai 27. toukokuuta 2014

Uutisluokkalaisten vierailu Ylellä


Me uutisluokkalaiset vierailimme Ylen Isossa Pajassa keskiviikkona 16.4. Matka Pasilaan kuljettiin julkisilla busseilla. Ylellä meille esiteltiin paikkoja samalla kun kuljimme Radiotaloon. Radiotalossa saimme seurata suoran Etusivu-radiolähetyksen kulkua.

Mielenkiintoisen lähetyksen jälkeen osa ryhmästämme pääsi samaisen ohjelman haastatteluun, joka ajattiin ulos kanavalla Uutisluokkapäivänä 29.4. Saimme Yleltä myös vähän välipalaa ja keskustelimme useiden toimittjien johdolla viihtyisässä kokoustilassa uutisista.

Omasta mielestämme vierailu oli uudenlainen ja hauska kokemus. Varmasti meistä kaikki saivat enemmän tai vähemmän uudenlaisen näkökulman siihen, millaista Ylellä työskentely oikeasti on.

Tunnelmia Etusivu-lähetyksen studiosta:













Oppilaat asettuvat ryhmäkuvaan ja toivoivat mukaan YleX-juontaja Mäkkärin:




Välipalaa ja keskustelua uutisista:








Tommi ja Ella toimittaja Salla Hongiston haastattelussa: Aiheena oli uusi kurinpitolainsäädäntö ja siihen liittyen erityisesti kännykän käytöstä koululla kyseltiin. Juttu soitettiin saman päivän uutislähetyksissä klo 16 ja klo 18. Jutusta tehty nettiversio löytyy täältä.
 

Katso myös blogijuttumme http://koulukuulumiset.blogspot.fi/2014/04/hameenkylan-oppilaat-tekivat-uutisia.html ja kuvia Yleisradion toimittajan ottamia kuvia vierailustamme.

Vielä ehtii! Uutisluokkapäivän Etusivu-lähetys kuultavissa osoitteessa http://ylex.yle.fi/ylex-areena/play/2244169 29.5. klo 23.59 asti! (Hämeenkylän oppilaat ovat äänessä kohdissa 59:00-01:00:32 sekä 01:12:39-01:16:32)

toimittajan Linda ja Johanna, kuvat Eevaleena

Ei kommentteja: