equations

perjantai 30. toukokuuta 2014

Hämeenkylän koulusta vuoden koulu 2014!

HÄMEENKYLÄN KOULUSTA VALTAKUNNALLINEN VUODEN KOULU 2014!

Hämeenkylän koulu on valittu Opettajien ammattijärjestö OAJ:n toimesta valtakunnalliseksi vuoden kouluksi vuonna 2014. Ehdolle voivat asettua kaikki Suomen koulut, oppilaitokset ja päiväkodit. Kun koko tästä koulujen ja oppilaitosten joukosta vain yksi saa tämän nimityksen, on selvää, että kyse on merkittävästä asiasta.

Mikä tästä Hämiksestä sitten tekee niin hyvän koulun? Tämähän on tavallinen vantaalaisen lähiön koulu, ei mikään tiukalla oppilaskarsinnalla toimiva eliittikoulu. Valintaraadin perusteissa mainitaan monia asioita. Hämiksessä yhteisöllisyys on korkeaa tasoa. Henkilökunta on sitoutunut yhteisten tavoitteiden saavuttamiseen, toisia autetaan ja halutaan tehdä työtä yhdessä. Oppilaat kokevat koulun turvalliseksi, esim. kouluterveyskyselyn perusteella Hämiksessä on todella vähän kiusaamista.

Oppitunnit koetetaan hoitaa niin hyvin kuin mahdollista, ja apua annetaan niille oppilaille, jotka sitä tarvitsevat. Mutta koulu on paljon muutakin kuin pelkkiä lukujärjestykseen merkittyjä oppitunteja. Ja ne ovat niitä asioita, joiden avulla opitaan yhdessä olemista, yhteisiin päämääriin sitoutumista, asioiden suunnittelua ja arviointia. Keskeisiä taitoja, joita tarvitaan koko elämän ajan, jotta menestyisi opinnoissa ja työelämässä sekä pärjää ihmissuhteissa.

Hämiksessä näkyvät musiikki ja runokuorot. Liikuntaa harrastetaan oppituntien lisäksi välituntisin sekä koulun jälkeen punttisalilla. Hyvistä teoista palkitaan suklaapusuilla. Erilaiset tekemiset näkyvät blogissa, ja mediayhteistyössä on mukana myös YLE. Turvallisuus ja työrauha ovat kovalla tasolla.

Tämä kaikki on seurausta siitä hienosta työstä ja tekemisestä, jossa ovat mukana koulumme oppilaat ja aikuiset. Tämä Hämis on tehty yhdessä, ja yhdessä voimme tehdä siitä jatkossa vielä nykyistäkin paremman.

Hyvää kesää toivottaen,

Pasi Majasaari
rehtori

Ei kommentteja: