equations

perjantai 16. toukokuuta 2014

Kevätkonsertti ja ysishow "Kahdeksan päivää" keskiviikkona 21.5.

Kysyimme koulumme musiikinopettajalta Päivi Aarnio-Kepsulta tulevasta 9-showsta.


Milloin ysishow on?
- 9-show´n esitykset ovat tiistaina 20.5 klo 11.15 ja 13.00 sekä keskiviikkona 21.5 klo 11.15 ja 13.00 sekä keskiviikkona 21.5. illalla klo 18.30 alkavan kevätkonsertin toisella puoliskolla.

Kuinka kauan sitä valmistellaan?
- Show´ta on suunniteltu jo ennen joulua ja varsinaiset harjoitukset alkavat aina tammikuussa.

Miten sitä valmistellaan?
- Syyslukukaudella mietitään teemaa ja kappaleita ja mahdollisesti aloitetaan jo käsikirjoituksen tekeminen. Tänä vuonna käsikirjoitus valmistui hiihtoloman jälkeen. Kappaleita on harjoiteltu jo aiemmin, mutta kokonaisuuden harjoitteleminen käsikirjoituksen mukaisesti alkoi siis vasta maaliskuun alussa. Harjoittelemme erikseen käsikirjoitusta, lauluja, soitto-osuuksia ja koreografioita.

Montako vuotta ysishow’ta on järjestetty?
- Vuonna 1997 järjestettiin kevätkonsertin jälkipuoliskolla ensimmäisen kerran 9.-musiikkiluokkien oma osuus ja tästä lähtien ovat 9.-musiikkiluokat tehneet aina keväisin musiikkiluokkatoiminnan päättötyönä oman shown.

Mitä ysishow’ssa on?
- 9-show koostuu juonellisesta kokonaisuudesta, jossa on laulua, soittoa ja tansseja. Kestoltaan se on yleensä 45-60 minuuttia.

Miten oppilaat valitaan rooleihin?
- Projektin alkuvaiheessa oppilailta tiedustellaan, ketkä haluaisivat suurempia ja ketkä pienempiä rooleja. Nämä yritetään sitten ottaa huomioon käsikirjoitusta tehdessä. Mikäli osallistujamäärä on suuri, pidetään suurempiin rooleihin koelaulut, jonka perusteella sitten valitaan kyseisiin rooleihin.

Ketkä osallistuvat show’n tekemiseen? Ja onko muillakin kuin musaluokkalaisilla mahdollisuus osallistua ysishow’hun?
- Kuten edellä jo mainitsin, on 9-show 9.-musiikkiluokkalaisten musiikkiluokkatoiminnan päättötyö, joten se tehdään musiikkiluokkalaisten voimin. Osittain tämä myös siksi, koska pyrimme harjoittelemaan pääsääntöisesti musiikintuntien aikana, ja on tietysti vaikea saada oppilaita eri oppitunneilta silloin harjoittelemaan. Joskus showssa on avustajia, useimmiten soittajia. Tänä vuonna mukana on soittajia mm. 7.-ja 8.-musiikkiluokilta.
- Toukokuussa ennen varsinaisia esityksiä harjoituksia on tiiviisti torstaina, perjantaina, lauantaina, sunnuntaina ja maanantaina. Harjoittelemme siis koko viikonlopun koululla.

Kevätkonsertti ja toisen puoliajan ysishow "Kahdeksan päivää"
Hämeenkylän koulun salissa ke 21.5. klo 18.30 alkaen. Ohjelma maksaa 5 euroa ja lisäksi on mahdollisuus
ostaa arpoja ja puffetin kahvilatuotteita. 
Tervetuloa katsomaan show’tamme tänä keväänä!
 
toimittajina Pihla ja Jasmin

Ei kommentteja: