equations

torstai 15. toukokuuta 2014

Tutustuimme somalialaiseen ruokaan


Koulumme pitkäaikainen opettaja ja avustaja Abdi Ways vieraili yhdeksännen luokan kotitalouden valinnaisryhmän tunnilla opastamassa somalialaisen ruoan saloihin.

Saga 8B haastatteli Abdia tuntien jälkeen:

Minkälaisissa tunnelmissa kyseiset tunnit kuluivat?
- Oli kiva opettaa somalialaista ruokaa oppilaille. He olivat niin kiinnostuneita että tunti oli helppo pitää.

Mitkä olivat reseptien nimet ja miksi juuri päätit tehdä niitä oppilaiden kanssa?
- Resepti nimi oli "Angeero ja kanamuhennos vihanneksilla". Kun teen angeeron, muistan aina äitini, joka teki yli 500 kappaletta päivässä ja kasvatti minut sillä rahalla. Angeero on helppo tehdä ja se on yhteinen ruokalaji Itä-Afrikassa.

Onnistuivatko ruuat hyvin?
- Osa oppilaista teki paljon parempia lettuja kuin minä! Oppilaat kehuivat ruokaa ja antoivat hyvää palautetta. Jopa opettaja Paula sanoi, että tämä leipä on leivän ja letun välinen leipä. Tamarind-kastike oli liian vahvaa osa oppilaille.

Voisitko antaa ruokien reseptejä blogin lukijoiden käyttöön?
- Toki!


Angeero ja kanamuhennos vihanneksillla

6 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
½ dl sokeria
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 muna
4 dl vettä + 2 dl vettä

Kastike
¼ kg kana
1 porkkana
2 perunaa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 kesäkurpitsa
¼ kg tomaattimurskaa
3 rkl ruokaöljyä
2 dl vettä + 1 liemi
2 rkl tamarind sauce


Angeeron valmistus:
Hiiva ja muna sekoitetaan haaleaan veteen.
Siihen lisätään jauhot, sokeri ja suola.
Löysä taikina vispataan sekaisin.
Sen annetaan nousta 30 minuuttia.
Taikina voidaan paistaa halkaisijaltaan n. 24 kokoisella pannulla.


Kanamuhennos vihanneksilla
Öljy ja mausteet kuumennetaan kattilassa.
Lisätään ja ruskistetaan paloiteltu kananliha.
Perunat ja porkkana paloitellaan pieniksi.
Kesäkurpitsa, sipuli, valkosipuli, tamarind sauce ja tomaattimurska sekoitetaan sekoittimella.
Lopuksi lisätään muut ainekset ja annetaan kypsyä hiljaisella tulella noin 30 minuuttia.



























Jutun toimitti Saga 8B, kuvat Ville 9D ja Paula O'Connor

Ei kommentteja: