equations

torstai 18. joulukuuta 2014

Sylva ry Hämeenkylän koulun taksvärkkikohteena

Syksyn 2014 koulumme taksvärkkikohteeksi Hämeenkylän koulun oppilaskunnan hallitus oli valinnut Sylva ry:n, joka järjestää syöpäsairaille lapsille, nuorille ja heidän perheilleen tapaamisia, kursseja, vertaistukea ja lomia. http://www.sylva.fi/fi/

Saimme haastatteluumme aiheesta Hämeenkylän koulun ekaluokkalaisen tytön vanhempineen:


Miten olette päätyneet jäseniksi?
- Sairastuin akuutti lymfoblasti leukemiaan eli ALLään kun olin kaksi ja puoli vuotta. Äitini kaipasi vertaistukea minulle ja koko perheelle, joten hän liittyi Sylvan jäseneksi.

Mitä jäsenyys edellyttää?
- Sylvan jäseneksi voi liittyä syöpäsairaan lapsen vanhempi tai muu perheenjäsen tai täysi-ikäinen, joka on itse lapsena sairastanut syövän.

Voiko jäseneksi liittyä kuka tahansa?
- Kyllä voi kannatusjäseneksi.

Miten Sylva ry auttaa syöpä sairaita lapsia?
- Esimerkiksi Sylva järjestää kuntoutusta, vertaistukea ja virkistäviä lomia, jotka antavat uusia voimia sairauden jälkeen. He myös kouluttaa lapsille nuorille tukihenkilöitä, jotka rohkaisevat sairauden keskellä.


Mikä on Sylva-lehti?
- Sylva-lehti on jäsenlehti joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Siinä kerrotaan lasten syöpähoidoista, kuntoutusmahdollisuuksista ja sosiaaliturvasta. Lehdessä on myös syöpäsairaiden lasten perheiden haastatteluja.

Muuta mitä vain haluatte kertoa yhteistyöstänne Sylva ry:n kanssa?
- Olemme osallistuneet moneen Sylvan järjestämään tapahtumaan jossa olemme tavanneet muita saman kokeneita perheitä. Viimeksi joulukuun alussa olimme Sylvan ja Kympin lasten yhdessä järjestämässä koko perheen pikkujouluissa.


toimittajina Liisa ja Alina

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Hieno juttu!
Joka vuosi Suomessa sairastuu syöpään noin 150 lasta, kavereiden läsnäolo on tärkeää myös sairauden aikana vaikka se on joskus hankalaa järjestää, onneksi on netti.
Kiitos koululle kun tette tälläistä taksvärkkikeräystä.

Sonja Vuorela