equations

keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Varovasti liikenteessä!


Moni Hämeenkylän koulun oppilas joutuu kouluun tullessaan ylittämään autotien. Aamuisin autoilijoilla tuntuu olevan kova kiire töihin, eikä jalankulkijoiden anneta ylittää tietä. Niinpä tiet kannattaa aina ylittää varovasti eli katsoa molempiin suuntiin.

Varsinkin jos asuu kaukana, kuten Askistossa, saattaa joutua menemään monenkin tien yli. Silloin on vieläkin tärkeämpää liikkua rauhallisesti liikenteessä. Minnekään ei ole myöskään kiire (toivottavasti), joten tien ylittäminen juosten on aivan turhaa ja saattaa jopa olla vaarallista. Kävely on siis paras keino ylittää autotie.

Pyörällä kuljettaessa täytyy keskittyä vielä enemmän liikenteeseen, sillä pyöräilyonnettomuuksissa saattaa käydä pahasti. Kypärän käyttäminen on siis erittäin tärkeää. Tämä pätee myös siihen, jos tulee mopolla kouluun. Mopolla on tietenkin tärkeä noudattaa nopeusrajoituksia.

Onneksi auto-onnettomuudet ovat olleet harvinaisia Hämeenkylän koulun läheisillä autoteillä. Tämä johtuu paljolti siitä, ettei Varistossa ole kuin vain muutama iso tie. Muutamia onnettomuuksia on tapahtunut, mutta ne ovat liittyneet enemmänkin eläimiin kuin ihmisiin.

Muistakaa myös käyttää heijastimia!

Toimittajana Ahti

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Heijastin, heijastin ja heijastin, niin välkyt välkkyy pimeässäkin!