equations

sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Lync rantautuu opetukseen Vantaalla

Hämeenkylän koululla on ollut mahdollisuus olla pilotoimassa Lync-etäyhteysohjelmistoa koulumaailmassa. Keväällä testien pohjalta havaittiin verkkoon liittyviä ongelmia, joita on kesän aikana korjattu. Pääsimme jälleen syksyllä jatkamaan pilottia ennen kuin kaikki vantaalaiset koulut saavat Lync-ohjelmiston käyttöönsä.
Kokeilimme, miten Lync-ohjelmisto toimii johtotiimin kokouksen pitämisessä. Seuraavassa muutamia koulun johtotiimin jäsenten ajatuksia Lync-kokouksen onnistumisesta:

”Alussa oli hiukan teknisiä ongelmia ja runsain mitoin päälle puhumista, mutta kun oivalsimme, kuinka kommunikoida, asiat rupesivat rullaamaan. Kokoustapa oli aika koukuttava, koska minäkin maltoin istua paikallani koko kokouksen ajan - aikuisiän adhd parani? ”

”Sujui alkuhankaluuksien jälkeen yllättävän hyvin. Tosin olisi mukava nähdä kaikki osanottajat - nyt joutui välillä miettimään, ovatko kaikki edes linjoilla, kun kuvaa ei näkynyt eikä ääntä kuulunut pitkään aikaan.”

”Mukavaa vaihtelua normaaliin kokoustamiseen. Välillä hymyilytti ajatus, että täällä yksin tuijotan toisten naamoja ruudulta. :) Välillä ääni pätki, mutta muuten mielestäni alkuvaikeuksien jälkeen toimi hyvin. Hienosti kukin malttoi keskusteluun päästyämme odottaa omaa puheenvuoroaan. ”

”Lopussa hyvin! Mulla meni koneen avautumiseen ja kirjautumiseen varmaan puoli tuntia. Oppilaat ei ehkä jaksa odottaa niin kauan. Jotkut asioista oli sellaisia, ettei ollut mitään (järkevää) kommentoitavaa, niin siksi oli hiljaista. Oli kuitenkin tehokasta ajankäyttöä eli voisi ottaa joskus uusiksi? Ihmisiä on kiva nähdä livenä ja olisi kiva nähdä kaikkien osallistujien kasvot. ”

jutun kokosi Timo Järvenpää

Ei kommentteja: