equations

keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Vierailu voimalaitokseen


Hämeenkylän koulun kaikki kahdeksasluokkalaiset kävivät eri päivinä tutustumassa fysiikanopettajiensa johdolla Martinlaakson voimalaitokseen, joka tunnetaan tutummin Vantaan Energiana. Me kolme mediatekstit -kurssin oppilasta muistelemme, mitä voimalavierailuun sisältyi.

Vierailu alkoi, kun kaksi henkilökuntaan kuuluvaa haki luokkamme porteilta. Meidän johdatettiin pihan halki kuntosalille, josta oli raivattu luentosali. Saliin oli raahattu pulpetteja, ja niille oli jaettu kyselylomakkeet, jotka käsittelivät mm. voimalaitoksen energiansäästöä ja energian lisääntyvää käyttöä. Luento kesti noin tunnin. Vastaukset kysymyksiin löytyivät power point -esityksestä, jonka yksi henkilökuntaan kuuluva piti. Kaikkien oikein vastanneiden kesken arvottiin 30.11. kaksi Samsung Galaxy S3 -puhelinta, kaksi tablettia ja 85 elokuvalippupakettia.

Kun luento päättyi, lähdimme tutustumaan voimalaitokseen kahden työntekijän johdolla. Muodostettiin kaksi ryhmää, jotka etenivät eri aikaan. Oppilaiden piti pukea ylleen neonkeltaiset huomioliivit ja valkoiset kypärät. Oppaiden kertomia turvaohjeita piti noudattaa tarkasti. Kierros sisälsi pihan poikki kävelyn, paljon portaissa kävelyä, turbiinihalleja, valvomon ja suuria generaattorihalleja. Hieman epäilytti kulkea räjähdysherkkien tilojen läpi, ja joissakin halleissa oli myös kova meteli. Kierros kesti puolisen tuntia. Lähtiessä saimme välipalakeksit, trip-mehut ja voimalaitoksen logolla varustetut avaimenperät.
 


Jutun tekivät Milja, Emilia ja Neela
Kuvat otti Pekka Haussalo

Ei kommentteja: