equations

tiistai 3. joulukuuta 2013

Kuvataide kaikin puolin

Ulla Lappalaisen pitämä ysiluokan loppuun saakka kestävä kuvataidekurssi on laaja-alainen, jonka tehtävät pohjautuvat esimerkiksi taidehistorian eri aikakausiin ja tyylisuuntiin. Kurssi sisältää myös monipuolisten harjoitustehtävien lisäksi vierailuja taidemuseoissa ja -näyttelyissä.

Kuvataidekurssi voi myös luoda hyvän pohjan jatko-opinnoille.

Tähän asti kurssilla ollaan käyty taidehistorian eri aikakausia: vanhaa Egyptiä, johon sai myös sekoittaa nykyajan piirteitäkin, ja keskiaikaa, jossa piirrokset tehtiin musteella. Seuraavaksi Ullalla on ollut ajatuksena renessanssin aika. Kurssi aloitettiin hiilipiirroksilla esihistoriallisten luolapiirrosten pohjalta.

Pitkä kurssi erottuu keskipitkästä kuvataidekurssista tavalla tai toisella. Piirustus- ja maalaustekniikoissa harjaannutaan piirtämisen ja maalaustekniikoiden hallintaan, kun pitkässä kurssissa suurin piirtein kaikkeen samaan ja paljon muuhun, eikä keskipitkässä ole vierailuja esim. taidemuseoissa.

7-luokkien kaikille yhteisessä kuvataideopetuksessa pyritään herättämään kiinnostus visuaalista maailmaa ja kuvataidetta kohtaan sekä tuetaan oppilaan toimimista kuvataiteen oppiaineen tavoitteiden mukaisesti, tunteja on myös säännöllisesti, eikä kurssiin liity vierailuja eri näyttelyihin Myyrmäessä sijaitsevaa Vantaan taidemuseota lukuunottamatta tai edes perehtymistä kaikkiin tyyleihin nopeallakaan tahdilla. Pakollisista kursseista saa myös numeron todistukseensa, jota voi parantaa myös pitkällä kurssilla.

Itse olen kokenut kurssin tähän asti hyväksi täydennykseksi mitä olen sitä ennen osannut. Kurssilla on myös enemmän kiinnostuneita ihmisiä kuvataiteeseen, kuin seiskaluokalla – tosin tietysti sieltä myös löytyy joitakin henkilöitä joita ei niin paljon kyseinen kurssi kiinnosta kuin toisia. Kaikille annetaan työrauha ja yhteistyökyky on myös hyvä, joka johtuu suurimmalta osalta pienemmästä ryhmästä mitä normaalisti on.

Hiilityö


Keskiaika

Keskiaika


Egypti

Egypti


toimittajana Saga

Ei kommentteja: