equations

keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Matkalla maineeseen: Funky Four Supreme


Haastattelimme koulumme oppilaista koostuvaa Funky Four Supreme -nimistä bändiä, joka äänitti Vaskivuoren lukion tiloissa Tomi Hämäläisen johdolla. Bändiin kuuluvat Aleksi Harjunpää, Tuomas Kopra, Emeka Kotobridza ja Antti Selenius.




Ensiksi haastattelimme Tomia, joka on projektin ohjaaja ja tuottaja. Saimme tietää, että bändi oli äänittänyt kolme kappaletta, joista yksi on heidän itse tekemänsä. Nauhoituksien tehtiin kahtena päivänä, kuusi tuntia molempina päivinä. Biisit olivat valmistuneet suhteellisen nopeasti, ja kappaleiden laatu oli raakaversiona ollut hyvä.

Sitten kysyimme, miten äänitys käytännössä tapahtui. Meille kerrottiin, että soittimet viritettiin ja soundchekattiin ja mikitettiin. Tämän jälkeen alettiin soittaa. Kappaleista otettiin pari ottoa kerrallaan, ja sitten niistä valittiin parhaimmat osat. Parhaimmat versiot kappaleista saa leikkaamalla ja yhdistämällä eri nauhoituksista parhaat osat.


Tomin jälkeen haastattelimme itse bändiä:

Millä mielellä lähditte äänittämään?
- Erittäin hyvällä fiiliksellä lähdettiin ja odottavalla fiiliksellä tultiin ulos

Mistä idea nauhoittamiseen lähti liikkeelle?
- Tomi näki bändissämme potentiaalia. Aluksi bändimme soitti vain covereita, mutta aina ”konkreettinen tavoite” oli ollut mennä nauhoittamaan omia biisejä.

Mistä saitte inspiraatiota omien kappaleiden tekemiseen?
- Riffi alkoi pyöriä basistimme päässä ja hän soitti sen meille muillekin ja me pidimme siitä. Jokainen alkoi sitten työstää biisistä omaa osaansa.

Kuinka kauan tätä nauhoittamista on suunniteltu?
- Koko asiaa suunniteltiin noin kahden kuukauden varoitusajalla, joten kaikki ehtivät varautua tähän kunnolla.

Tämän jälkeen kysyimme, mitä jatkosuunnitelmia bändillä on. Heidän aikeenaan on saada kappaleensa pieneen myyntiin ja SoundCloudiin. He myös haluavat tehdä lisää biisejä ja päästä ehkä bändikisoihin, riippuen biisien valmistumistahdista.

Kiitämme bändiä ja Tomia haastattelusta!

Jutun tekivät Milja, Elias ja Aleksi


Kuvat on lainattu Tomi Hämäläisen luvalla bändin facebook-sivuilta

Ei kommentteja: