equations

torstai 19. joulukuuta 2013

Apulaiskaupunginjohtaja vieraili koulussamme

 
Rehtori Pasi Majasaari ja apulaiskaupunginjohtaja Elina Lehto-Häggroth

Apulaiskaupunginjohtaja Elina Lehto-Häggroth vieraili Hämeenkylän koulussa LUMA-viikon aikana marraskuun alussa. Hän tutustui kouluumme parin tunnin ajan, ja ohjelmassa oli mm. poikien runokuoron esitys, koululounas, LUMA-viikon demoihin tutustumista, musiikkiesityksiä sekä blogitoimittajien haastattelu.

Big band johtajanaan Tomi Hämäläinen esittäytyy auditoriossa.
Musaluokkalaisten esitys
Miesrunokuoro Hämyhuutajat valmistautuu esitykseen
Serenadi
Apulaiskaupunginjohtaja, rehtori sekä Hämeenkylän LUMA-toiminnasta vastaava Timo Järvenpää tutustuvat Vaskivuoren lukiosta tuotuihin LUMA-demoihin. Oppilaat saivat tutustua demoihin ruokavälituntisin.
  Kuka olet?
- Olen Elina Lehto-Häggroth, olen tullut Vantaalle vuonna 2008. Olen sivistystoimen toimialaa johtava sivistystoimen apulaiskaupunginjohtaja, vastaan esimerkiksi koulujen ja kirjastojen asioista.

Minkä takia olet tullut kouluumme vierailemaan?
- Minulla on tapana käydä kouluissa vierailemassa. Rehtori Pasi Majasaaren kanssa on ollut pitkään puhetta asiasta. Käyn vierailemassa kouluissa, koska minun pitää tietää kouluihin liittyviä asioita, kun minulta niistä kysytään.

Päätätkö Vantaan asioista? Millaisia asioita päätät Vantaalla?
- Teen esityksiä kaupunginhallitukselle ja valtuustolle. Päätökset kuitenkin tekevät aina poliitiikot.
Itse vastaan 6000 ihmisen johtamisesta.

Miten oppilaat/alaikäiset voivat vaikuttaa Vantaan asioihin?
- On olemassa vaikuttajapäiviä, jolloin oppilaat voivat itse vaikuttaa Vantaan asioihin, tämän avulla mm. kouluterveydenhuolto on parantunut. Koulut ovatkin innokkaasti laatineet ehdotuksia Vantaan kaupungille. Kouluissa on myös oppilaskunnat, joissa pystyy vaikuttamaan koulun asioihin. Nuorisovaltuusto eli NUVA on nuorille kohdistettu vaikutusmuoto, jossa nuoret pääsevät vaikuttamaan Vantaan asioista.

Mitä mieltä olet koulujen rahatilanteista ja säästämisestä?
- Säästäminenhän ei ole kenenkään mielestä mukavaa, mutta jotta Vantaa ja etenkin koko Suomi pärjäisivät, pitää tulla toimeen pienimmillä rahamäärillä. Mutta jos rahamäärät pienenevät entisestään sen seurauksena olisi enemmän työttömiä, vähemmän palkkaa eikä palvelua voida tuottaa entisellä tasolla. Itse en säästämisestä pidä, mutta se on välttämätöntä

Pystytkö vaikuttamaan koulujen rahatilanteisiin?
- Asioiden valmistelussa pystyn vaikuttamaan budjettiin. Kaikilla on samanlainen säästöohjelma, menot eivät saa kasvaa yli 1,5 %. Pystyn vaikuttamaan alkutilanteisiin, keskustelen koulujen kanssa asioista.

Oletko osallistunut päätökseen Tuomelan koulun lakkauttamisesta? Onko sinulla asiaan henkilökohtaista mielipidettä?
- Olen ollut valmistelemassa päätöstä Tuomelan koulun lakkauttamisesta ja tein siitä esityksen lautakunnalle. Päätöstä asiasta en ole tehnyt, mutta kuitenkin asiaa olen ollut esittelemässä ja valmistelemassa. Vantaalla joudutaan säästämään iso summa, noin 5 miljoonaa euroa. Aluksi summa ajateltiin säästää vähentämällä opettajia ja avustajia, mutta jos tämä olisi tehty, olisivat koulujen luokkakoot suurentuneet ja opettajat kouluissa vähentyneet. Sopiva ratkaisu asiaan on säästää koulutiloista, mutta lähikouluissa kuitenkin pitää olla tilaa, eikä koulumatka voi pidentyä yli kolmeen kilometriin.

Toimittajina Linda, Viivi ja Johanna
Kuvat otti Vesa Erähalme

Ei kommentteja: