equations

perjantai 8. marraskuuta 2013

Päivää, Vaskivuoren lukion opo!

Oletko aikeissa hakea lukioon vai ammattikouluun? Jos aiot hakea lukioon, niin mihin? Lähelle vai kauas? Monet kysymykset pyörivät päässäsi. Haastattelimme Vaskivuoren lukion opinto-ohjaajaa, joka oli vierailemassa koulussamme. Hänen mukanaan oli toista lukiovuottaan käyvä Oona.

Kuka olet ja mistä tulet?
-Olen Leeni Karosto, yksi Vaskivuoren neljästä opinto-ohjaajasta.

Mitä työhösi kuuluu?
-Opinto-ohjaaja auttaa lukioissa opiskelijoita kurssivalinnoissa ja tutustuttaa jatko-opintovalinnoissa. Olen perehtynyt henkilökohtaiseen ohjaukseen (tapaan siis oppilaita välillä kahden kesken) ja suunnittelutyöhön. Pidän myös yhteyttä vanhempiin.

Miten päädyit tänne?
-Siitä kiitos Elina Korkea-aholle ja Reetta Karvoselle [=Hämiksen opot], sillä he pyysivät minua vierailulle tänne Hämeenkylän kouluun kertomaan Vaskivuoren lukiosta.

Mitä kerrot vierailullasi?
-Kerron perusasioita lukio-opinnoista. Millaista lukiossa on? Mitä siellä tapahtuu? Tavoitteenani on antaa ysiluokkalaisille realistinen kuva lukiosta.

Miten yläkoulun oppilaat mielestäsi suhtautuvat näihin tunteihin?
-Hyvin, sillä tunneilla ei ollut häiritsevää tai ylimääräistä säätöä, ja huomaa että oppilaat keskittyvät ja kyselevät. Oppilaat suhtautuvat kaiken kaikkiaan todella hyvin.

Miksi valitsit juuri Vaskivuoren lukion?
- Noh, satuin pääsemään Vaskivuoreen. Olin aiemmin peruskoulussa ohjaajana (Kilterissä), kunnes huomasin, että Vaskivuoressa oli paikka vapaana. Hain sinne, koska mietin, millaista olisi olla lukion opinto-ohjaaja. Pidän paljon työstäni.

Onko sinulla jotakin mainittavaa lukiosta sinne hakeville oppilaille?
-Vaskivuoren lukiossa on paljon kaikenlaista ja tapahtuu monia asioita. Lisäksi osallistumismahdollisuuksia on runsaasti.
”Monet kokevat myös ilmapiirin hyväksi”, Oona lisää.

Eksyimme vähän aiheesta ja yhtäkkiä huomasimme juttelevamme Oonan, Leenin ja Elinan kanssa lukion kokeista ja niiden tekemisestä koneella. Elinan mukaan myös ylioppilaskirjoitukset tehdään pian tietokoneella. Läppärien käytön pitäisi lisääntyä jo ennestään vuonna 2016. Elina kertoi, että heidän aikanaan oli valinnaiskurssien joukossa myös konekirjoituskurssi, joka kuitenkin lakkautettiin. Sekä hänen että Leenin mukaan konekirjoituskurssia tarvittaisiin nykyään uudelleen.

Haastattelu sujui mukavissa merkeissä. Leeni oli ystävällinen, ja Oona ja Elina lisäsivät haastattelutilanteeseen oman värinsä. Leeni antoi meille myös Vaskivuoren lukion esitteet, joita hän oli jakanut ysiluokkalaisille. Kiitos haastattelusta Leenille, ja läsnäolosta Oonalle sekä Elinalle!

Jutun tekivät Milja ja Neela

Ei kommentteja: