equations

maanantai 18. marraskuuta 2013

Kirja-arvostelu Cassandra Claren kirjasta

Kirja-arvostelu: Varjojen kaupungit 1: Luukaupunki

Kirjailija: Cassandra Clare

Teos: Varjojen kaupungit 1: Luukaupunki

Ilmestymisvuosi Suomessa: 2009

Englanninkielinen alkuteos: 2007, City on bones, The Mortal Instruments Book one

Lajityyppi: Fantasia, jännitys, nuortenkirjallisuus

Sivuja: Kirjan pokkaripainoksessa sivuja on 443

”15-vuotias Clary Fray joutuu outojen tapahtumien todistajaksi, kun nuori poika surmataan newyorkilaisella klubilla. Clary huomaa näkevänsä asioita, joita muut eivät näe”, nuoren newyorkilaiskirjailijan Cassandra Claren koukuttavan esikoissarjan takakansiteksti.


Clary Fray tapaa ensimmäistä kertaa salaperäiset Varjometsästäjät ollessaan viettämässä parhaan ystävänsä Simon Lewisin kanssa iltaa newyorkilaisella nuortenklubilla. Hän tulee nähneeksi nuoren pojan murhan, mutta murhasta on mahdotonta ilmoitta poliisille, sillä pojan ruumis katoaa olematomiin. Murhasta tekee vielä oudomman se, että kukaan muu kuin Clary ei näe kolmea outoihin tatuointeigin verhoutuneita, murhan tehneitä ihmisiä.

Näin Clary tapaa ensimmäisen kerran Varjometsästäjä, koulutetut demonintappajat. Clary tapaa myös enkeliltä näyttävän Jace Waylandin, jonka luonne on tosin kaukana enkelimäisestä. Claryn kohdatessa demonin ja hänen äitinsä kadotessa, Clary pääsee enemmän tekemisiin Varjometsästäjien kanssa. Hän saa tietää, että on Varjometsästäjän jälkeläinen.

Jäin kirjaan heti koukkuun, sillä alku oli kiinnostava. Kirja sisälsi jännitystä, ja romantiikkaakin mahtuu mukaan. Henkilöt olivat helposti samaistuttavia, ja heihin oli helppo kiintyä. Henkilöitä Claryn, Jacen ja Simonin ohella ovat mm. Jacen adoptio sisaret Alec ja Isabelle Lightwood, Claryn äiti Jocelyn Fray, velhot, ihmissudet, haltijat, vampyyrit ja monet muut sivuhenkilöt.

Kirjassa oli paljon yllättäviä käänteitä, eikä loppu ollut ollenkaan ennalta arvatatava. Kirjalla on selkeä loppu, mutta silti asioita jää avoimeksi. Näin ollen kirjan seuraavat osat haluaa lukea saman tien.

Kirjan muut suomennetut osat ovat järjestyksessä: Tuhkakaupunki, Lasikaupunki, Langenneiden enkelten kaupunki ja Kadotettujen sielujen kaupunki.

Kirja oli mielestäni hyvä ja jännittävä, ja suosittelisin sitä kaikille, jotka pitävän fantasiasta ja jännityksestä.

Loppuarvosanaksi annan kirjalle 9.

”Kaikki myytit ovat totta”, Jace sanoi. Clary tunsi väristyksen selkäpiissään.

Arvostelun kirjoitti ja kuvan kirjasta otti Pihla

Ei kommentteja: