equations

maanantai 17. joulukuuta 2012

POHDIMME: Piratismia ei voi estää

Poliisi vei pikkutytön koneen, - maksa ja vaikene. 9-vuotias tyttö oli ladannut internetistä vahingossa laitonta materiaalia Chisun levyltä, jotta voisi kuunnella ensin, että pitääkö musiikista. Lähes heti tämän jälkeen he olivat ostaneet Chisun levyn ja keikalle liput.

Kuitenkin lähes vuosi tämän jälkeen asianajajalta tuli sähköposti: Maksa 600 e ja vaikene asiasta niin tämä ei mene tämän pidemmälle. Myös 27 muuta ihmistä oli maksanut sen 600 e, mutta tämä kunniallinen mies päätti pistää kampoihin TTVK:lle joka on oikeasti vain yhdistys, ja jolla ei ole laillista valtaa tehdä tälläisiä asioita, mutta jotenkin he kuitenkin saivat poliisit puolelleen.

Lähes jokainen ihminen jonka tunnemme, on joskus ladannut internetistä laitonta materiaalia. Todennäköisesti jokaisen ihmisen tietokoneen kovalevyä kun hieman tutkisi löytyisi laitonta materiaalia. Se on vain luonnollista, ei sitä voi estää.

Poliisinkaan resurssit eivät millään riitä siihen että he voisivat etsiä ketkä ovat ladanneet laittomasti jotain, elokuvia, musiikkia, pelejä – ihan mitä vaan. Kun piraattisivuilta ladataan jotain, menee lataukset välityspalvelimien kautta jotka ovat yleensä ulkomailla, jonka takia poliisi tarvitsisi myös ulkomaisten poliisien apua, eli kuten yllä mainittu. Sitä ei voi estää.

Tekijät Niklas ja Miro