equations

torstai 20. joulukuuta 2012

Jouluisia piparkakkutunnelmia kotitalousluokasta








Joulun kunniaksi kaikki kahdeksasluokkalaisten kotitalouden valinnaisryhmät rakensivat piparkakkutaloja, jotka laitettiin esille koulun käytävillä oleviin vitriineihin. Monet oppilaat ovatkin varmasti nähneet käytävillä näitä jouluisia rakennelmia, joita koristaa itse tehty kuorrutus.
Haastatellessamme muutamaa piparitalon tekijää, jokainen oli yhtä mieltä siitä että talon rakentaminen alusta asti on hankalaa, erityisesti vaikeuksia tuotti talon pystyttäminen, kun seinät piti liimata toisiinsa sulatetulla sokerilla. Kuitenkin talojen lopputulos oli hämmästyttävä, meiltä se ei olisi varmastikaan onnistunut. Tässä muutama kuva upeista piparkakkutaloista joita olisi muuten vaikea sanoilla kuvailla.

Johanna-ope kertoi, että oppilaille tehtävä oli haastava, mutta mieluinen. Oppilaat olivat hyvin innostuneita ja heistä oli mukavaa, että työtä sai tehdä rauhassa useammalla oppitunnilla. Myös Paula-opettaja oli mielissään tunneilla vallinneesta tekemisen ja luomisen ilosta.

Hyvää joulua Hämiksen väelle!

Ikkunat tehdään murskatuista tikkareista.














Piparkakkukuuseen saadaan ilmavuutta liimaamalla kerrosten väliin pyöreitä piparkakkuja.





Kahdeksasluokkalaisten piparkakkutyöt ovat koristaneet koulua viime viikkoina. Tämä kuva on otettu opettajainhuoneen edessä olevasta vitriinistä. Piparkakkuluomuksia on ollut esillä myös muissa vitriineissä ja opettajainhuoneessa.

Jutun tekivät Jutta ja Emmi, kuvia ovat ottaneet heidän lisäkseen opettajat Johanna ja Eevaleena