equations

tiistai 18. joulukuuta 2012

MIELIPITEEMME: Rasismi pitää lopettaa


Rasismi on lisääntynyt nykyaikoina huomattavasti, ja se johtuu maahanmuuttajien lisääntyneestä määrästä. Erityisesti rasismi kohdistuu venäläisiin ja romanialaisiin suomessa. Rasistisia haukkumasanoja on esim. neekeri, manne, ryssä. Itsekin välillä sorrumme käyttämään näitä sanoja.

Suomessa rasismi onneksi ei ole niin yleistä kuin jossain toisissa maista. Meidän mielestämme suurin osa maahanmuuttajista on hyviä ja reilua kavereita, mutta on niitäkin, jotka haastavat riitaa turhaan.


Rasismismi ei aina kohdistu yhteen henkilöön vaan voi myös joskus kohdistua koko rotuun tai sukuun. Tosin joissakin maissa rasismi on taas vähentynyt esim. USAssa ja Saksassa. Näissäkin maissa rasismi liittyy historiaan. USAssa näitä kyseisiä ”neekereitä” pidettiin valkoisten orjina ja paljon alempi arvoisina kuin nykyään mutta tänä päivänä valkoiset ja mustat ovat miltei tasa-arvoisia. Tai ainakin pitäisi olla. Saksassa esiintyi juutalaisvainoina, kun Hitler järjesti holokaustin, jossa kuoli yli 6 miljoonaa juutalaista. Nykyään ei enää juutalaistenkaan tarvitse pelätä.


Mielestämme rasismi pitäisi lopettaa ja hyvä keino tähän voisi olla ankarammat rangaistukset joka rotua koskevana.


Teksti: Miro, Niklas ja Matias