equations

perjantai 10. huhtikuuta 2015

Valinnaiset valitaan torstaina 16.4.

Pian on tulossa taas uusien valinnaisten valintojen aika, joten kysyimme koulumme apulaisrehtori Jukka Väisäseltä, mitä on tulossa.

Valinnaiset valitaan torstaina 16.4. perinteiseen tapaan eli Wilmassa. Jos kotona ei ole toimivaa tietokonetta, voit tulla tekemään valinnan koululle. Jos koulun netti kaatuu, niin opettajat kirjaavat oppilaan mieleisimmät 3 kurssia ylös ja sinut pyritään saamaan johonkin kolmesta haluamastasi kurssista.

Niiden vanhojen valinnaiskurssien tilalle, joihin ei ole ollut paljoa halukkaita, ovat opettajat pyrkineet kehittämään uusi valinnaisaineita. Mm. psykologian kurssi on kuulemma tulossa yhdeksäsluokkalaisille.

Oppilaiden kannalta valinnaisjärjestelmän haasteena ovat hyvin suositut kurssit, joihin halukkaita on paljon enemmän kuin paikkoja kursseille pystytään järjestämään. Esimerkiksi kotitalous ja puutyöt ovat sellaisia.


Kotitalous on  kestosuosikki.
Kuvat kahvilakurssin ja juhlakurssin töistä
vuosien varrelta.













Vinkkejä valinnaisten valitsemiseen:

* Kannattaa varmistaa oman netin toimivuus ajoissa, ja jos epäilet sen toimivuutta, kannattaa valinnat tulla tekemään koululle!
* Ole ajoissa kirjautumassa, sillä kivoimmat valinnaiset menevät todella nopeasti!
* Ota rauhallisesti ja ole huolellinen, ettet valitse vahingossa väärää kurssia, sillä kun alat korjaamaan valintaasi, haluamasi paikka voi olla jo mennyt!

toimittajina Essi, Erika ja Nastja

Ei kommentteja: