equations

perjantai 24. huhtikuuta 2015

NMCC 2k15


Luokkamme 8A osallistui marraskuussa ja tammikuussa MatCup-nimisen matematiikkakilpailun alkukarsintoihin matematiikantunneilla. Pääsimme karsintojen yhteispistemäärällä jatkoon semifinaaleihin.

Semifinaalitehtävissä oli neljä osuutta, joista kaksi teimme koulussa ja kaksi Vaasassa. Koulussa ratkaisimme luokan kanssa semifinaalin ensimmäisen osan, joka oli tehtäväpaperi. Sen jälkeen kokosimme luokan kanssa neljän oppilaan ryhmän, joka teki semifinaalin toisen osan, prosessipäiväkirjan, ja lähti Vaasaan edustamaan luokkaamme.

Lähdimme kohti Vaasaa torstaina 23.4. Heti ensimmäisenä kävimme pystyttämässä esille näyttelyn, joka oli semifinaalin kolmas arvioitava osa. Esittelimme näyttelyssä Fibonaccin spiraalin. Lounaan jälkeen meillä oli semifinaalin varsinainen osa, ongelmanratkaisuviesti. Siinä meillä oli 90 minuuttia aikaa ratkaista kahdeksan pulmaa, jotka saimme yksitellen, eli uuden pulman saimme vasta annettuamme edellisen pois.


Pulmien jälkeen lähdimme bussilla retkelle tutustumaan Raippaluodon siltaan. Söimme pannukakkua, ja kävelimme siltaa pitkin sen toiselle puolelle, jossa tapasimme pulmia valmistavan miehen ja saimme ratkoa hänen suunnittelemiaan palikkapulmia.


Palasimme bussilla takaisin yliopistorakennukselle, missä kaikki osallistuneet ryhmät esittelivät toisille valitsemansa aiheen, mikä meillä oli siis Fibonaccin spiraali. Tämän jälkeen söimme yhdessä pizzaa ja meille kerrottiin finalistit. Emme valitettavasti päässeet finaaliin.

Perjantaina oli finaali, jossa kolme finaalijoukkuetta ratkoi lavalla pulmatehtäviä. Muutkin ryhmät ratkoivat tehtäviä, mutta niitä ei arvioitu. Kisan voitti Olarin koulu ja he saivat palkinnoksi 600 euroa sekä matkan Norjaan Pohjoismaiden finaaliin.
 

Kilpailu oli mukava ja pärjäsimme hyvin.

teksti Elmo, Nora, Sanni ja Vilppu
kuvat Timo Järvenpää

Ei kommentteja: