equations

tiistai 13. marraskuuta 2012

Elämää musiikkiluokassa

Musiikkiluokalle hakeminen on nyt ajankohtaista. Katso mainosta Hämiksen kotisivuilta

Olen itse opiskellut musiikkiluokalla 5 vuotta. Itse pyrin musiikkiluokalle, koska tykkään musiikista erittäin paljon, ja halusin opetella soittamaan erilaisia instrumentteja.

Suosittelen hakemaan musiikkiluokalle jos tykkäät musiikista ja haluat oppimaan soittamaan.

Mitä tarkoittaa musiikkiluokalla opiskelu?

Musiikkiluokkalaisella on vähintään 3 tuntia musiikkia viikossa.

Musiikkiluokka ei paljon poikkea tavallisesta luokasta, sillä kuitenkin meillä on saman verran läksyjä, oppitunteja ja muutenkin opiskeltavaa.

Musiikkiluokat yleensä järjestelevät esityksiä kuten, 9.-luokat 9-show'n , kevätkonsertteja, joulukonsertteja ja muita esityksiä.

Miten pyrin musiikkiluokalle?

Kysyin asiaa musiikkiluokan opettajalta Päiviltä. Hän kertoi, että Hämeenkylän koulun musiikkiluokalle haetaan testien kautta.

Mikäli olet ollut musiikkiluokalla alakoulussa, ei sinun enää tarvitse osallistua testiin, vaan voit suoraan jatkaa ylakoulussa musiikkiluokalla. Mikäli et ole ennen ollut musiikkiluokalla, täytyy sinun sinne halutessasi hakeutua testiin.

Testit pidetään yleensä marraskuun toisella tai kolmannella viikolla.

Testeissä pitää laulaa ilman säestystä vapaavalintainen helppo laulu ja soittaa jokin kappale omalla soittimella. Tämän lisäksi testataan sävelkorvaa ja rytmitajua.

Voit pyrkiä musiikkiluokalle myös vaikka et soittaisi vielä mitään soitinta. Parempi mahdollisuus tulla hyväksytyksi on aina oppilaalla, joka on soittanut jotain soitinta.

Musiikkiluokalle pyrkijöitä on yleensä noin 30, joista 20-25 valitaan testien pistemäärän perusteella. Maksimipistemäärä on 20 p. Alin pistemäärä, jolla musiikkiluokalle hyväksytään, vaihtelee vuosittain 14-16 pisteen välillä.

Ohjeet musiikkiluokalle pyrkimisestä löytyvät myös koulun kotisivuilta

Jutun teki musiikkiluokkalainen Jami