equations

keskiviikko 28. marraskuuta 2012

9M-luokan leirikoulu Kisakalliossa

9M-luokka vietti alkusyksyllä leirikoulua, ja kysyimme, minkälaista oli leirikoulussa ja oliko se menemisen arvoista. 

Ensin kysymyksiin vastasi luokanvalvoja Irinja.

Millaisia aktiviteetteja teille tarjottiin?
Olimme maanantaista perjantaihin leirikoulussa Kisakalliossa Lohjalla, minkä vuoksi päiväohjelmaamme kuului paljon liikunta-aktiviteetteja. Lajikirjo koostui mm. seuraavista liikuntalajeista: curling, ultimate, Kin-Ball, kirkkovenesoutu, melonta, tennis, kaupunkisota, jousiammunta, volttimonttu, GPS-kätköily, seikkailupisteet, kuntonyrkkeily, jalkapallo, käsipallo, pesäpallo ja kuntosalilla käynti.

Vapaa-ajalla katsoimme myös mm. elokuvia, grillasimme ja saunoimme sekä kävimme virkistäytymässä Kisakallion uima-altaalla. Lisäksi nautimme Kisakallion erittäin maukkaista aterioista. Me valvojat ja oppilaat olimme oikein tyytyväisiä niin lajitarjontaan kuin ruokaan.

Millaista ylipäätänsä oli leirikoulussa?
Minulle leirikoulu oli kokemuksena erittäin mieleenpainuva ja ainutlaatuinen, koska leirikoulussa mukana ollut luokka on elämäni ensimmäinen valvontaluokka. Tämä luokka on minulle tärkeä. Leirikoulussa oli erittäin mukavaa ja rentouttavaa. Monipuolista tekemistä riitti. Oppilaat osallistuivat toimintaan aktiivisesti, he käyttäytyivät hyvin ja sen seurauksena he viihtyivät ja me opettajat viihdyimme hyvin heidän seurassaan.

Viikko oli todellinen menestys ja olen erittäin tyytyväinen, että lähdimme leirikouluun, vaikka rahankeruu olikin välillä työlästä. Uurastus kuitenkin palkittiin erittäin onnistuneella leirikoululla. Leirikoulu oli joka euron arvoinen. Oli todellinen ilo olla minun elämäni ensimmäisen valvontaluokan kanssa jakamassa tuota kokemusta.

Keitä opettajia oli mukana leirikoulussa?
Luokanvalvoja Irinja ja liikunnanopettaja Niki.

Mikä oli leirikoulussa jännintä?
Jännintä oli minun mielestäni metsässä suoritettavat seikkailupisteet, joissa mentiin useiden metrien korkeudessa köysiä pitkin.

Oliko leirikoulun lähellä järvi? Olitteko uimassa?
Oli, mutta emme uineet järvessä vaan uima-altaassa.

Miten saitte rahat leirikouluun?
Onneksemme erään oppilaan äiti työskentelee Suomen Kansallisoopperassa ja saimme hänen kautta myyntiin oopperalippuja. Myimme lippuja tutuille ja siten keräsimme aika ison summan rahaa. Lisäksi järjestimme musiikinopettajan isolla avustuksella konsertin, jossa oppilaat lauloivat, soittivat, tanssivat ja näyttelivät.

Oliko leirikoulu menemisen arvoinen?
Ehdottomasti oli!

Kysymyksiä leirikoulussa olleille oppilaille:

-Oliko teillä kivaa leirikoulussa?
Joo, oli.

-Mitä aktiviteetteja teille tarjottiin?
Kaikenlaista liikuntaa.

-Olitteko uimassa?
Olimme uimassa monesti.

- Mistä saitte rahat leirikouluun?
Konsertista ja oopperalippujen myynnillä.

-Oliko rahankeruu vaivan arvoista?
Ehdottomasti oli!

Jutun tekivät Mahyar ja Santeri