equations

keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Miten Hämeenkylän koulun oppilaskunta toimii?

Kysymyksiin ovat vastanneet oppilaskunnan ohjaava opettaja Päivi ja oppilaskunnanjäsen Kerttu.

1. Mikä tavoite oppilaskunnalla on?

V: Oppilaskunnan hallituksen tavoitteena ja tehtävänä on tuoda esiin oppilaiden näkemyksiä koulun kehittämisestä, järjestää erilaisia tapahtumia ja teemapäiviä ja päättää koulun taksvärkkikohteesta.

2. Miksi oppilaskunta on järjestetty?

V: Kaikki koulumme oppilaat ovat oppilaskunnan jäseniä ja heistä on sitten äänestämällä muodostettu oppilaskunnan hallitus. Oppilaskuntatoimintaa on järjestetty, jotta oppilailla olisi mahdollisuus kertoa mielipiteensä ja ideansa koulun kehittämiseen liittyen ja osallistua näin päätöksen tekoon ja tapahtumien järjestämiseen.

3. Onko uusi puheenjohtaja valittu?

V: Uutta puheenjohtajaa ei ole vielä valittu, mutta valinta tehdään pikimmiten seuraavassa oppilaskunnan hallituksen kokouksessa.

4. Miksi kaikki halukkaat oppilaskunnan jäsenistä lähtevät matkoille? Miksei vain muutama?

V: Oppilaskunnan hallituksen jäsenistä suurin osa osallistuu järjestettäville hyväntekeväisyysmatkoille, sillä he ovat myös osallistuneet aktiivisesti matkarahojen keruuseen ja kohteeseen vietävien tavaroiden lajitteluun. On reilua, että kaikki aktiiviset jäsenet saavat mahdollisuuden tulla mukaan matkalle, jonka valmisteluun he ovat osallistuneet vähintäänkin viimeisen vuoden ajan. Suurin osa oppilaskunnan hallituksen työstä tehdään oppilaiden vapaa-ajalla, joten se vaatii sitoutumista ja innokkuutta.

5. Lähdettekö taas jonnekin matkoille?

V: Lähdetään hyväntekeväisyysmatkalle Latviaan varmasti uudestaan.

Oppilaskunta kerää rahaa tuleviin matkoihin. Osa tulevan taksvärkkipäivän tuloista menee oppilaskunnan hyväksi esim. kun oppilaskunnan jäsenet lähtevät matkalle, rahat menevät meno- ja paluulippuihin, jäsenien ruokiin, majoituksiin ja muihin tarpeisiin.

Jutun tekivät Viivi, Jasmin ja Emma