equations

maanantai 15. lokakuuta 2012

Koulumme erikoisuus: RUNOKUOROT

Koulussamme on toiminut jo kaksi vuotta yhdeksäsluokkalaisille kaksi runokuoroa, tyttöjen ja poikien runokuoro.

Alun perin äidinkielen opettaja Hilma-Liina perusti poikien kuoron ja ehdotti sitten toiselle äidinkielenopettajalle Eevaleenalle tyttöjen kuoron perustamista. Näin saivat alkunsa kaksi runokuoroa, jotka esiintyivät ensimmäistä kertaa kaksi vuotta sitten itsenäisyysjuhlassa.

"Idea kuoron perustamisesta syntyi kaksi vuotta sitten, kun luimme äidinkielen oppikirjasta runoa Loch Nessin hirviöstä erään ysiluokan kanssa. Eräs poika totesi runosta, jossa oli pelkkiä äännähdyksiä, että se olisi kiva esittää jossain. Tartuin kommenttiin ja keräsi kasaan poikaporukan, jonka ensimmäinen esitys oli kyseisen runon lausunta koulun itsenäisyyspäiväjuhlassa joulukuussa 2010", kertoi Hilmis, kun kysyimme, mistä idea runokuoron perustamiseen tuli.

Poikien runokuoron tarkoitus on kerätä nuoria miehiä lausumaan runoja, vaikka äikkä tai runous ei lempiaine olisikaan. Samalla on tarkoitus hioa käytävän äänekkäistä pojista tyylikkäitä, kulturelleja herrasmiehiä. Ideana on tarjota esille pääsemiseen mahdollisuus niille pojille jotka eivät muuten pääse koulun arjessa myönteisesti esiin.

Poikien runokuorolla on myös oma nimi, Hämyhuutajat.

Runokuorojen suosio on kasvanut vuosien myötä. Tänä syksynä tyttöjen runokuoroon on ilmoittautunut peräti 40 innokasta ysiluokkalaista jotka aloittavat kokoontumiset tetin jälkeen eli 2. jakson alussa.

Poikien kuoro on tänä syksynä jo aloittanut toimintansa. Kävimme seuraamassa heidän harjoituksiaan. Joukko innokkaita poikia oli kokoontunut Hilmiksen luokkaan jossa alettiin harjoitella itsenäisyysjuhlan runoa ja sovittiin seuraava tapaaminen
.
Runokuorot ovat vain ysiluokkalaisille, mutta tulevaisuudessa on mahdollista, että myös alemmille vuosiluokille. Esimerkiksi viime vuonna nykyinen 8A teki jo ensiesiintymisen runokuorona koulun henkilökunnan joulukahveilla.

Runokuorot esiintyvät juhlissa ja tapahtumissa, ja jokainen näkemämme esitys on ollut hieno. Toivottavasti jatkossa ne jatkuvat samaa rataa.

Kiitos vastauksista Eevaleena ja Hilma-Liina.

Tekijät: Emmi ja Jutta

Katso myös uutisointia viime vuoden poikien runoryhmästämme:
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/hyvalla_haukulla_paasi_runokuoron_koiraksi/  
 ja http://m.omakaupunki.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/kaytavan_poikajengi_luo_sarman_imagon/