equations

sunnuntai 21. lokakuuta 2012

9D:n leirikoulu Vierumäellä




Koulumme 9D-luokka oli viime keväänä leirikoulussa (silloinen 8D). Päätin kysyä leirikoulussa olleelta valvojalta Johannalta, minkälaisiin aktiviteetteihin heillä oli mahdollisuus.

- Olimme saaneet etukäteen toivoa, mitä aktiviteetteja haluaisimme leirikoulumme aikana kokeilla. Vierumäeltä tuli lista liikuntalajeista, joista kukin luokkani oppilas valitsi kymmenen mieleistään. Minä sitten noiden valintojen pohjalta listasin kymmenen eniten ääniä saanutta lajia, joista Vierumäen liikunnanohjaajat räätälöivät meille leirikouluohjelman.

- Voisitteko antaa esimerkkejä mahdollisista aktiviteeteista?

- Ohjelmassa meillä oli jalkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, jousiammuntaa, pesäpalloa, zumbaa, katusählyä, kaupunkisotaa, frisbeegolfia. Osa oppilaista kävi uimassa urheiluopiston uimahallissa ja osa kuntosalilla. Yhtenä iltana istuimme nuotiolla ja paistoimme lettuja.

- Nautitko itse leirikoulusta, ja olivatko leirikoulun ohjaajat hyvä työssään?
- Leirikoulussa oli oikein mukavaa. Oli mukava viettää kolme vuorokautta luokkani kanssa koulun ulkopuolisessa ympäristössä. Vierumäen urheiluopisto paikkana oli erittäin hyvä, koska leirikouluohjelma oli monipuolista ja liikunnanohjaajamme, joka ohjasi kaikki lajit, oli erittäin ammattitaitoinen ja reipas ohjaaja.

- Meidän luokan mukana kulki myös kaksi englantilaista liikunnanohjaaja opiskelijaa, Julie ja Luke, jotka olivat opiskelijavaihdossa Vierumäellä. He puhuivat meille englantia ja ohjasivat osan urheilulajeista englannin kielellä. Jännintä olikin kuunnella heidän puhettaan ja huomata, miten hyvin myös oppilaat heitä ymmärsivät ja uskalsivat myös puhua heille englanniksi.



 





- Miten luokkahenki näkyi leirikoulussa?
- Mielestäni leirikoulu vahvisti luokkahenkeä ja olikin mukava huomata, miten hienosti luokkalaiseni tulivat toimeen keskenään.

- Minkälaista ruokaa teille oli tarjolla, oliko se hyvänmakuista ja hyvänlaatuista?
- Vierumäen urheiluopistolla oli myös erittäin monipuolinen ja maukas ruoka. Kaikki luokkalaiseni olivat tyytyväisiä ruuan laatuun ja määrään. Nälkä ei päässyt yllättämään. Huoneet, joissa majoituimme, olivat myös erittäin siistit ja osa oppilaista oli sitä mieltä, että ne olivat kuin hotellihuoneet.

- Minun lisäkseni leirikoulussa oli mukana opettajamme Timo, Johanna kertoo. -Luokkani keräsi leirikoulurahat myymällä mm. keksejä, karkkeja, joulukortteja ja David-Collectionin sukkia ja pipoja. Muutaman kerran luokkani vanhemmat leipoivat myytävää opettajanhuoneeseen ja valmistivat kahvituksen vanhempainiltaan. Saimme todella hienosti rahaa kerättyä. Suuri kiitos tästä luokkani vanhemmille, jotka organisoivat kaiken rahankeruuseen liittyvän. Leirikoulu oli ehdottomasti sen rahan arvoinen, jonka siitä maksoimme.

- Suositteletteko leirikoulua muille?
- Suosittelen lämpimästi kaikille luokille ja opettajille leirikouluun osallistumista! Itse olisin valmis lähtemään uudestaan.

Tekstin teki Jimi
Kuvat ovat Johannan kamerasta

Lue myös leirikoulussa olleen oppilaan kirjoittama juttu koulumme kotisivuilta http://www.edu.vantaa.fi/hameenkyla/wp/?p=460#more-460