equations

lauantai 13. huhtikuuta 2013

Yhteishaku

Opomme Reetta Karvonen ja Elina Korkea-aho vastasivat kysymyksiimme yhteishausta.

Milloin yhteishaku tehtiin?

-Yhteishakuaika oli 25.2. - 15.3.2013. Teimme yhteishaun oppilaiden kanssa ensimmäisen viikon aikana opotunneilla. Ne, ketkä eivät olleet silloin paikalla, tekivät haun erikseen opon kanssa sovitulla tavalla.

Mikä oli Hämeenkylän ysiluokkalaisten hauissa suosituin jatko-opiskelupaikka?

- Jos katsotaan asiaa 1. hakutoiveiden osalta, niin silloin suosituin jatko-opiskelupaikka oli Vaskivuoren lukio. Ensimmäiseksi hakutoiveekseen tämän oli laittanut 44 oppilasta.

Hakivatko kaikki Vantaalle vai jonnekin muualle?

- Oppilaat hakivat Vantaan lisäksi Espoon ja Helsingin oppilaitoksiin.

Tarvitsivatko ysiluokkalaiset neuvoja yhteishaussa?

- Jokaisella ysiluokkalaisella oli tarvetta ohjaukseen eli kyllä he tarvitsivat neuvoja yhteishakua ajatellen. Opon kahdenkeskisessä ohjauskeskustelussa kävimme läpi mahdollisia hakutoiveita. Kaikki kävivät keskustelussa ainakin kerran, mutta osa varasi itselleen useammankin opokeskusteluajan.

Puhutaanko kasiluokkalaisille mitään yhteishausta? Jos ei, niin miksi?

- Kasiluokkalaisten kanssa ryhdymme valmistautumaan ensi vuoden yhteishakuun tutustumalla jo toisen asteen opintoihin. Eli kasiluokkalaiset pääsevät jo vähän tutustumaan siihen, mitä tarkoittaa opiskelu lukiossa tai ammattiopistossa.
-Kun puhumme ammateista, ajatuksena on, että joku voi löytää sieltä sen ammatin, johon hakee jo peruskoulun jälkeen opiskelemaan. Toisaalta myös TET-jakso on hyvä mahdollisuus päästä tutustumaan ammattiin, josta on kiinnostunut.

Tehnyt: Jasmin, Emma ja Viivi