equations

perjantai 12. huhtikuuta 2013

Tulossa: monikulttuurisuuspäivä

Koulullamme järjestetään vuosittain monikulttuurisuuspäivä. Tänä vuonna päivää vietetään perjantaina 19.4. Haastattelin päivään liittyen opettaja Hilma-Liinaa ja koulunkäyntiavustaja Abdia.

Monikulttuurisuuspäivä on Hämeenkylässä jo perinne. Miksi se järjestetään?

Hilmis: Monikulttuurisuuspäivä on koulumme perinteeksi muodostunut teemapäivä, jolla nostetaan esille koulussamme edustettuina olevia kulttuuritaustoja sekä halutaan arvostaa monikulttuurista yhteisöämme ja maailmaa, jossa elämme.

Abdi: Monikulttuurisuuspäivässä eri maista tulleet oppilaat edustavat omaa maata ja kertovat omasta kulttuurista runojen, näyttelyn, näytelmän, tanssien ja ruuan kautta. Tarkoitus on, että suomalaiset ja maahanmuuttajataustaiset oppilaat ymmärtävät toisiaan.

Onko monikulttuurisuuspäivää vietetty aiempina vuosina?

Abdi: Vuonna 2002 Myyrmäen koulusta aloitettu monikulttuurisuuspäivä on vietetty joka vuosi talven aikana koulussamme ja se on jäänyt perineeksi Hämeenkylän koululle ja jatkuu niin kauan kuin koulussamme on eri kulttuureja edustavia oppilaita.

Mikä merkitys monikulttuurisuuspäivällä on sinulle? 

Hilmis: Itse olen vastannut ko. päivän kokonaisjärjestelyistä viime vuosina siitä syystä, että henkilökohtaisesti koen aihepiirin tärkeäksi ja läheiseksi. On hienoa todeta vuosi vuodelta, miten upeita yksilöitä yhteisömme sisältä löytyy ja mihin kaikkeen pystymme suvaitsevaisuudella ja yhteistyöllä.

Minkälaista ohjelmaa monikulttuurisuus päivässä on?

Hilmis: Monikulttuurisuuspäivään kuuluu joka vuosi sekä luentotyyppistä ohjelmaa, luokkatasoista toimintaa että päivän päättävä yhteinen juhla.

Kuka/Ketkä järjestävät monikulttuurisuuspäivän?

Hilmis: Järjestäjinä ovat Big Maman [=Hilmis] lisäksi Abdi-avustaja, Sari (S2-opettaja), liikunnanopettajat, kuvataideopettaja, muutkin opettajat tarvittaessa sekä tietysti ensisijaisesti koulun eri kulttuuritaustoista tulevat oppilaat.

Tekijä: Miika