equations

sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Toiveemme: Välitunneille aktiviteetteja

Tunnilla askarrellen töitä oppilaat väsyvät, ja ovat levottomia välitunneilla ja riehuvat. Mitä itse toivomme, ja varmasti moni oppilas on samaa mieltä, olisi jos välitunneilla järjestettäisiin aktiviteetteja, jolloin opettajat olisivat mukana valmistamassa jonkinlaista tekemistä välitunneille.

Koulussamme on "uusi" liikuntasali, ja kun se avattiin, sinne sai mennä välitunnilla. Silloin oli urheilun ja hyvän reippaan koululaisen intoa. Nyt on taas vähän levottomuutta välitunneilla ja turhaa tappelua. Pitäisimme siis aktiviteetista, jossa oppilaat välitunnilla eivät kuole tylsyyteen vaan tekevät jotain yhteistä kivaa.

Jos opettajat tekisivät aikataulun että aina joku vahtisi pelejä, se voisi olla hyvä molemmille osapuolille, oppilaalle ja opettajalle. Tällöin on hyvä mieli mennä välitunnille. Myös laajentamalla jotain liikuntakerhoja vapaaehtoisille, esim. jos odottaa kaverin pääsemistä koulusta, voi sillä välin mennä urheilemaan tai osallistua kerhotoimintaan.

Keväällä tämä on helpompaa, sillä oppilaat itse voivat järjestää oman pelinsä käyntiin koulun koriskentällä tai futiskentällä, mutta näin talviaikaan olisi hyvä järjestää tämmöinen "tapahtuma" saliin välitunneiksi.

Tehnyt: Mahku, Santtu