equations

keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Runokuorot harjoittelevat monikulttuurijuhlaan

Kysyin kevään runokuorojen vetäjiltä (Hilma-Liina Luumilta ja Sari Järviseltä) seuraavat kysymykset:

1. Tuliko hakemuksia runokuoroon paljon? Pääsikö aikaisempia runokuoron jäseniä runokuoroon?
2.Olivatko runokuoroon hakijat harjoitelleet paljon?
3. Miten/missä aiotte tulevaisuudessa harjoitella? Vaikuttaako harjoituksien ajoitukset runokuoron jäsenien oppitunteihin millään lailla?
4. Oletko tyytyväinen runokuoron uusiin jäseniin?

Ja he vastasivat näin:

Hilma-Liina: 

1. ja 2. Varsinaista hakua runokuoroihin ei ole, vaan kaikki halukkaat pääsevät mukaan harjoituksiin. Miesrunokuorossa tosin kriteerinä esityksiin pääsylle on se, että kaikki todistus- ja jälki-istuntorästit tulee olla hoidettu pois. Myös yleisen käyttäytymisen ja toiminnan on oltava moitteetonta ja herrasmiesmäistä. Neljännessä jaksossa mukana on noin 20 yhdeksäsluokkalaista nuorta miestä; kaikki 15 syyslukukaudella mukana olleet ja lisäksi muutama tuore kasvo.

3. Miesrunokuoro harjoittelee Hilmiksen äidinkielen luokassa 1110 päivittäin. Harjoitukset pidetään välituntisin, vaikka ne ikävä kyllä usein venähtävät hieman seuraavan oppitunnin puolellekin. Lähtökohta kuitenkin on se, että harjoitukset ovat ns. omalla ajalla.

4. Olen äärimmäisen tyytyväinen runokuoron kokoonpanoon, josta lähtee ääntä ja tulkintaa; värisyttäviä hetkiä on tiedossa!

Sari:

1. Kaikki 9.-luokkalaiset tytöt voivat osallistua runokuoroon, mitään erityisiä kriteerejä ei ole. Kevään runokuoroon on ilmoittautunut 26 tyttöä.


3. Harjoittelemme Sarin äidinkielen luokassa 1101 välituntisin. Saattaa olla, että harjoitukset joskus vievät muutaman minuutin seuraavasta oppitunnista.

4. Koossa on loistava ryhmä!

toimittajana oli Casimir

Tiedoksi runokuorolaisille: Harjoituksistanne otettuja kuvia ja videoklippejä ei tämän jutun yhteydessä voitu ennalta ilmoitetusta poiketen julkaista. Havaitsimme nimittäin usealta kuorolaiselta puuttuvan oppilastietolomakkeesta rasti ruudusta "oppilaan kuvan saa julkaista internetissä".