equations

torstai 5. maaliskuuta 2015

Variston koulun kuulumisia

Kävimme viime viikolla Hämeenkylän koulun Variston rakennuksessa kyselemässä 2-3B-luokan oppilailta koulussa tapahtuneesta puhdistusoperaatiosta ja koulun tupaantuliaisista. Apulaisrehtori Jukka vastasi myös pariin kysymykseen puhdistukseen liittyen.


Miksi puhdistus tehtiin?
Jukka: - Hiihtoloman aikana ilmanvaihtolaitteisto nuohottiin ja sen jälkeen koulun tilat siivottiin erikoissiivouksen periaatteita noudattaen raskasmetallilöydösten ja kanavien likaisuuden vuoksi. Sisäilman puhtaus mitattiin puhdistuksen jälkeen to 26.2. ympäristökeskuksen edellyttämällä tavalla.

Miksi oppilailla oli erilainen viikko?
Jukka: - Erikoissiivouksen periaatteita noudattava siivous tarkoittaa, että kaikki koulun sisätiloissa oleva tavara siirretään ulkopuolelle (kontteihin) puhdistukseen ja sen jälkeen tapahtuu talon tilojen puhdistus. Tämän jälkeen kouluun palaa vain puhdistettuja tavaroita.
- Tavaroiden pakkaaminen ja puhdistus oli iso operaatio ja se aloitettiin hiihtolomaa edeltävällä viikolla, jotta kaikki tarvittavat toimenpiteet ehdittiin suorittaa hiihtoloman aikana.

Mitä teitte viikon aikana?
Oppilaat: - Tiistaina käytiin koko koulu luistelemassa ja torstaina mäkkärissä. Keskiviikkona käytiin tutustumisvierailulla Hämeenkylän kirkossa. Perjantaina halipäivänä oltiin yläkoulussa. Kaikkien mielestä viikko oli kivempi kuin normaali viikko, koska tehtiin kaikkea kivaa.

Oletteko palanneet normaaliin koulun käyntiin?
Jukka ja oppilaat: - Joo. Maanantain ja tiistain aikana kaikki puhdistettu tavara purettiin omille paikoilleen ja kaikki saatiin järjestykseen. Olemme erittäin tyytyväisiä tehtyyn puhdistukseen. Lopputulos on hyvä.


Oletteko huomanneet eroja sisäilmassa?
Oppilaat: - Koulussa oli puhtaampaa. Seinät olivat puhtaampia. Tuoksuu paremmalle.
Jukka: - Jo vuodenvaihteen aikaan suunnittelimme opettajien kanssa koulun aulatiloihin uudenlaiset kalusteet, jotka toisivat lisää viihtyvyyttä ja uudenlaista opetus-, työskentely- ja rentoutumistilaa oppilaille. Hiihtoloman jälkeisellä viikolla nuo kalusteet voitiin vihdoin toimittaa paikoilleen. Puhdasta taloa ja uusia kalusteita juhlistettiin koko koulun voimin Variston koulun ”avajaisilla/tupaantuliaisilla” to 26.2.


2-3B-luokan oppilaat kertovat päivästä: 
- Kun tulin kouluun pihalla oli paljon ihmisiä. Suvi kuulutti että naru leikataan ja Juulia saa leikata sen. Kun tultiin sisälle saatiin Pommacia sitten mentiin saliin laulamaan. Laulamaan laulua punainen koulu. Sitten juotiin Pommacia saatiin juoda ne vasta laulun jälkeen. Opettajat esittivät runon. Sen jälkeen mentiin välitunnille.


Oppilaiden mielestä aulaan tulleet uudet pehmeät penkit ovat kivoja. Penkkejä koskevista säännöistä oppilaat olivat eri mieltä: heidän mielestään penkeissä pitäisi saada hyppiä. Välitunnilla oppilaat eivät saa olla penkeillä vaikka se olisi heidän mielestä kivaa.

Lopuksi Jukka vielä toteaa, että nyt olemme saaneet taloon myös oppilaiden tabletit, joita Variston talossa on 50 kappaletta. Alkuvuoden aikana Variston koulurakennus on muuttunut monella tavalla viihtyisämmäksi, siistimmäksi ja monipuolisemmaksi opiskelupaikaksi. Toivomme kaikille oppimisen iloa ja mukavia hetkiä koko kevääksi.


toimittajina Nastia ja Erika, kuvat Jukka

Ei kommentteja: