equations

lauantai 7. maaliskuuta 2015

Siirrymme tablettiaikaan

Vantaan kaupunki on tilannut kaikkiin kouluihinsa uuden opetussuunnitelman takia tabletteja, joita käytetään oppitunnilla opetukseen.

Kysyimme tietotekniikasta vastaavilta opettajilta tableteista perustietoja ja saimme vastauksia apulaisrehtori Jukka Väisäseltä:

Milloin tabletit tulevat kouluumme?

- Opettajien tabletit saapuivat ennen joulua ja oppilaiden laitteet saapuivat ti 20.1.

 Minkä merkkisiä ne ovat?

- Samsung tab4

Kuinka monta niitä on tilattu?
- Laitteita ei ole koululta tilattu, vaan koululle tulee koko kaupungin tasolla päätetty määrä, joka meillä on 349 kpl.

Kuinka paljon ne maksoivat yhteensä?
- Tabletit eivät maksa koululle mitään, eli niiden hankinta ei ole pois mistään koulun muusta toiminnasta. Laitteiden hankinnan kustantaa Vantaan kaupungin tietohallinto. Jos pitää arvioida, niin eiköhän nuo koteloineen sellaisia noin 200€ laitteita ole, eli kustannus tietohallinnolle meidän kouluin osalta on noin 70000€.

Tilattiinko niitä muihinkin kouluihin?
- Samoja tabletteja tulee kaikkiin Vantaan kouluihin oppilasmäärän mukaisesti noin puolet koulun oppilasmäärästä.

Kuinka niitä hyödynnetään opetuksessa?
- Tätä tulemme opettelemaan, mutta on selvää, että tällainen tekninen resurssi mahdollistaa huomattavan monipuolisten materiaalien, tietolähteiden ja välineiden käytön. Oppilaiden tiedon hankkimisen, käsittelyn, tuottamisen ja esittämisen mahdollisuudet ovat lähes rajattomat verrattuna kirjaan, kynään ja vihkoon. Yhtenä välineenä tabletit varmasti auttavat monipuolisempaan ja mielekkäämpään oppimiseen.

 Miksi niitä on tilattu?
- Tämä on Vantaan kaupungin linjaus, mutta kuten edellä totesin, oppimisen kannalta tablettien hankinta on pelkästään positiivinen asia.

 Tulevatko tabletit muuttamaan opetusta?
- Aivan varmasti oppilaiden työskentelyn välineet ja tavat tulevat muuttumaan monipuolisemmiksi.

Toimittajina Leevi ja Juho


Haluatko lukea syksyisen blogijutun Hämiksessä jo pitkin lukuvuotta käytetyistä iPad-tableteista? Katso täältä:  http://koulukuulumiset.blogspot.fi/2014/10/nain-sujui-tablettien-kayttoonotto.html

Ei kommentteja: