equations

torstai 9. tammikuuta 2014

Vierailuista motivaatiota oppimiseen!

Syyslukukaudella Ihmefysiikkaa ja pulmamatematiikkaa -valinnaiskurssi tutustui keskiviikkoaamuisin matematiikkaan ja fysiikkaan eri tavalla kuin pakollisilla kursseilla. Eräänä kurssin tavoitteena oli, että voisimme kurssilla tehdä mahdollisimman monta vierailua syksyn aikana.

Edellisinä vuosina olemme onnistuneet tekemään muutaman vierailun tällä valinnaiskurssilla. Aluksi asetinkin tavoitteeksi yhden vierailun kurssilaisten kanssa, sillä vaikutti siltä, ettei koulun taloudellinen tilanne mahdollistaisi monia vierailuja: joustava yhteistyö yritysten kanssa edellyttäisi mahdollisuutta käyttää tilauslinja-autoja julkisen liikenteen ohella.

Lopulta viitseliäisyys, suhteet ja tuuri tuottivat tulosta ja pääsimme nauttimaan viidestä vierailusta ja kustannukset pysyivät yhden vierailun tasolla. Pääsimme vierailemaan Vaskivuoren lukion fysiikan laboratorioluokassa, ABB:n fysiikan luokassa, Heurekassa Vantaan Energian vieraana, Murata Oyj:llä ja kansainvälisellä Robottiviikolla Ylen studiossa.

Robottiviikon antia Pasilassa, ks. koko vierailujuttu täältä.













Pyysin kurssin päätteeksi palautetta oppilailta kurssista, kysyin mm. "Mikä oli kurssilla parasta?" 100 % oppilaista vastasi parhaimpana asiana kurssilla vierailut eri kohteisiin. Oppilaiden palautteesta päätellen motivaatio opiskeluun löytyy vierailuilta!

Nyt entistä enemmän teknistyvässä yhteiskunnassa tulisi jo yläkoululaiset viedä vierailuille tutustumaan teknologiaan, koska kouluilla ei ole varaa hankkia kouluihin sellaista teknologiaa, johon on yhteistyökumppaneiden tiloissa mahdollisuus tutustua. Vierailut antavat myös mahdollisuuden kurkistaa työelämään.

Kiitos antoisista vierailuista yhteistyötahoillemme!

Timo Järvenpää, matematiikan ja fysiikan lehtori

Ei kommentteja: