equations

keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Tervetuloa vanhempainyhdistyksen toimintaan!

Koulullamme kokoontuu vapaaehtoisesti oppilaiden vanhemmista koostuva yhdistys. Otin selvää yhdistyksen toiminnasta haastattelemalla vanhempainyhdistyksen jäseniä.

Mikä on vanhempainyhdistys ja mitä se tekee?
- Se on rekisteröity yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää koulun ja kotien välistä yhteistyötä, auttaa koulua toimimaan oppilaiden parhaaksi ja vaikuttaa kaupungin tahoihin parempaa koulutoimintaa varten.

Kuinka usein pidätte kokouksia ja kauanko ne kestävät?
- Kokoonnumme 6-8 kertaa vuodessa ja yksi kokous kestää n. pari tuntia.

Aiheuttaako yhdistykseen kuuluminen teille jäsenille paljon ylimääräistä vaivaa?
Vanhempien mielestä vanhempainyhdistyksen hallitukseen kuulumisesta ei tule kovin paljon ylimääräistä vaivaa, sillä jokainen voi osallistua juuri sen verran kun parhaakseen kokee eikä ylimääräisiä tehtäviä ole pakko ottaa. Toki kokouksiin osallistuminen ja mahdollisesti asioiden suunnittelu ja selvittelytyö vievät oman aikansa. Se on kuitenkin vanhempien mielestä mielekästä vaivannäköä, sillä se koituu koulun oppilaiden ts. omien lasten parhaaksi.

Missä kokoukset pidetään?
- Koululla opettajienhuoneessa, välillä neuvotteluhuoneessa.

Mitä teette kokouksissa?
- Käsittelemme asialistalla olevia asioita, ts. keskustelemme ja vaihdamme ajatuksia asioista ja teemme päätöksiä. Lisäksi juomme teetä tai kahvia.

Saatteko päättää suuristakin asioista?
- Saamme olla mukana suurissakin asioissa, kuten opetus suunnitelman uudistustyössä. Varsinaisia päätöksiä voimme tehdä kuitenkin vain yhdistyksen puolesta, emme koulun.

Minkä takia vanhempainyhdistys on olemassa?
- Vanhempainyhdistys toimii, jotta olisi kanava koulun ja vanhempien väliseen toimintaan. Vanhempainyhdistys antaa vanhemmille mahdollisuuden vaikuttaa koulun asioihin.

Miksi halusitte vanhempainyhdistyksen hallitukseen?
Useat vanhemmista ovat kiinnostuneita koulun toiminnasta ja haluavat olla perillä siitä, mitä koulumaailmassa tapahtuu. Monet myös kokevat mielekkääksi olla mukana yhdistyksessä joka toimii oppilaiden parhaaksi ja edistää koulumme toimintaa parantavia asioita.

Haluaisitteko vielä kertoa jotakin toiminnastanne?
- KAIKKI OVAT LÄMPIMÄSTI TERVETULLEITA YHDISTYKSEN TOIMINTAAN! Jokaisen panosta tarvitaan ja kaikkien osaamiselle on käyttöä. Yhdessä voimme vaikuttaa ja saada aikaan muutoksia kohti parempaa koulumaailmaa!

Pasi Majasaaren ottamassa valokuvassa vanhempainyhdistyksen aktiiveja. Vasemmalta oikealle Kirsi Roos, Inka Suksi, Anne Punakallio, Kuniko Shimomura, Merja Koistinen, takarivissä puheenjohtaja Seppo Hamppula, Mika
Virolainen ja Tomi Routamo. Kuvasta puuttuu Ulla Kauppinen.

Hämeenkylän vanhempainyhdistyksen sähköpostiosoite on hamis.vanhemmat@gmail.com,
kotisivut löytyvät osoitteesta www.hameenkylankoulunvanhempainyhdistys.yhdistysavain.fi
sekä facebook-sivut https://www.facebook.com/groups/hameenkylankoulun.vanhempainyhdistys/. Sivut ovat kaikille avoimet.

Hämeenkylän koulun oppilaiden vanhemmat voivat liittyä yhdistyksen jäseneksi maksamalla 10 euron suuruisen jäsenmaksun. Myös suuremmat kannatusmaksut ovat tervetulleita. Pankkitiedot jäsenmaksun maksamista varten ovat: Hämeenkylän koulun vanhempainyhdistys ry, tilinumero: FI39 4055 0011 6318 98, viite: 1012

toimittajana Linda 8B

Ei kommentteja: