equations

perjantai 13. syyskuuta 2013

Valinnaisainehaastattelu: Kokkaa ja kehity

Menimme haastattelemaan kahdeksasluokkalaisia, jotka olivat valinneet kotitalouden keskipitkäksi valinnaisainekurssiksi. "Kokkaa ja kehity"- kurssilla hankitaan valmiuksia erilaisten kotitöiden suorittamiseen. Siellä suunnitellaan ja valmistetaan ruokia ja leivonnaisia kotoisaan tyyliin sekä kurkistetaan myös kansainvälisiin keittiöihin. Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti oppilaille, jotka eivät voi valita pitkää kotitaloutta. Kurssia vetävät Paula O’Connor ja Johanna Mustonen.

Minestronekeitto valmistuu.











Haastattelimme muutamia kurssin oppilaita:

Miksi valitsit köksän?
- Koska köksä on kivaa.

Mistä pidät eniten kotitaloudessa?
- Hyvästä yhteishengestä.

Kokkaatko paljon kotona?
- En paljon ollenkaan.

Mistä asti suunnittelit valita kotitalouden keskipitkäksi valinnaiseksi?
- Kun kuulin ettei köksää ole enää kasilla niin päätin valita sen valinnaiseksi.











Opettaja-Paulan haastattelu:

Mistä pidät eniten työssäsi?
- Minusta on hienoa työskennellä nuorten kanssa.

Milloin päätit haluavasi kotitalouden opettajaksi?
- Pidin kovasti kotitaloustunneista kun olin itse yläkoulussa. Jo 7.-luokalla aloin haaveilla siitä, että minusta tulisi joskus kotitalousopettaja.

Minkälaisia oppilaat ovat tunneilla?
- He ovat yleensä ottaen innokkaita, ahkeria, kivoja ja positiivisia.

Mistä saat tehtävät kokeisiin?
- Kun teen kokeita, ajattelen mitkä ovat koealueen tärkeimmät asiat. Sitten teen niistä kysymyksiä. Lopuksi "maustan" kokeen muutamalla tosi haastavalla kysymyksellä.

Miten "Kokkaa ja kehity" -kurssi eroaa muista köksän kursseista?
- Kokkaa ja kehity kurssi on tarkoitettu kaikille kotitaloudesta innostuneille oppilaille. Kurssi sopii erityisesti niille, jotka haluavat kokeilla montaa valinnaisainetta, eivätkä tule pitkälle valinnaiskurssille. Kurssia on viikossa vain kaksi tuntia. Täällä pääpainotus on käytännön työtaitojen opiskelussa. Kurssilla on käytännön työkokeet.











toimittajina Emma ja Ella

Ei kommentteja: